Какви са преимуществата на съвременната PVC дограма

PVC дограмата се произвежда от поливинилхлорид, който се нарежда сред най-популярните видове пластмаса заради нейната гъвкавост и достъпна цена. Днес пластмасовата дограма се купува от стотици хиляди, та дори милиони български граждани, които се наслаждават на функционалността и красотата на профилите. В тази публикация ще разгледаме преимуществата на PVC дограма, което ще ви даде отговор на въпроса, защо тя е толкова предпочитана към днешна дата.

В началото ще напишем, че пластмасовата дограма има екологичен ангажимент, който се изразява в липсата на природни ресурси при производството ѝ. Следващият важен фактор е, че пластмасата подлежи на рециклиране и може да се използва отново. Ето защо, толкова много хора предпочитат именно PVC дограмата за дома или работното място.

Съвременната PVC дограма предоставя добро ниво на топлоизолация като помага на множество домакинства да икономисат топлинна енергия. Пластмасовите дограми намират голямо приложение в модерното строителство именно, защото са енергийно ефективни и следват световните задължения и стандарти за качество. Друг важен фактор е шумоизолацията осигурена от здравите и устойчиви уплътнения.

Благодарение на изобилието от стъклопакети в комбинация с дограмата може да се създаде допълнително повишение на топло и шумоизолационните свойства. В наши дни съществуват нискоемисионни стъкла, 4 сезона и други подобни със съдействието, на които запазвате енергията в дома си и се радвате на повече тишина и спокойствие.

Тук идва и мястото на издръжливостта на PVC профилите. Големите производители могат да гарантират експлоатационен период между 20 и 25 години, което само по себе си ви говори за дълголетие и надеждност. Ясно е, че през това време може да се наложат поддръжка и/или ремонти, но въпреки всичко пластмасата запазва уникалния си вид възможно най-дълго.

Сред предимствата на PVC дограмата се нарежда лесната поддръжка и почистване. Пластмасовите профили имат добра устойчивост срещу ултравиолетовите лъчи, механичните повреди и деформациите. Повърхността им не гние и не подлежи на ръжда, което е радваща новина за повечето домакинства. Почистването на профила се извършва с препарат и обикновена вода, което го различава от дървената дограма, при която се налага боядисване, лакиране и тем подобни действия от ваша страна.

Новите технологии за създаване на дограма успяха да я предпазят от лесно изгаряне. Сега дограмата е пожароустойчива и не позволява огъня да се разсее във вашия дом или офис. Не малък брой институции слагат именно пластмасови дограми, които да ги предпазят от евентуален пожар в сградите.

PVC дограмите са защитени и срещу взлом благодарение на специалните обкови. Прозорците се заключват сигурно и са по-доброто решение от дървена или алуминиева дограма. Естествено, това може да ви струва малко по-скъпо, но пък ще спите спокойно, без натрапчиви мисли, че някой може да се докопа лесно до имуществото ви влизайки през прозореца.

В заключение:

Лесният монтаж и голямата функционалност при PVC дограмата карат много хора да изберат точно нея и да платят сравнително малка сума пари. Съчетанието на множество функции с приятна визия дава добър краен резултат, на който да се радвате за много години напред. Клиентите получават сертификат за качество и дълги години гаранция, което ги кара да запазят спокойствие и да се наслаждават на живота си. Още за дограмите четете в сайта на Master Plastik, където ще ви дадем подробна информация за всичко, което ви интересува.