Какви мерки да вземем при дървеници в дома ни

Дървениците обичат човешката топлина и именно тя ги привлича във вашите домове. Този вид вредители посещават апартаменти или къщи, където липсва достатъчно светлина и свеж въздух, което прави средата подходяща за тях. Ухапването от дървеница води до сърбежи, зачервяване на кожата, инфекции и понякога алергични реакции, които налагат намесата на лекар.

Мерките за борба с дървеници са комплексни. Редовното проветряване на помещенията ви, притока на светлина, честото почистване и употребата на препарат срещу насекоми са част от нещата, които трябва да направите. Естествено, отново няма гаранция, че по този начин ще изгоните вече настанилите се в дома ви дървеници.

В България обикновено се среща креватната дървеница, която се крие във вашите легла, дюшеци и матраци. Тя излиза на лов през нощта и често нахапва различни точки на тялото ви. Белезите могат да бъдат забелязани на меките части, сред които корем, бедра, слабини и бузи. Пъпки се появяват и по крайниците – ръце и крака, като са съпроводени от силен сърбеж.

Интересното е, че дървениците ловуват и през деня ако са огладнели. Те могат да бъдат забелязани с просто око в ъглите на таваните, чаршафите, възглавниците и дрехите. Обикновено се пренасят лесно с багажи, сакове, обувки, дрехи, кашони и прочие предмети.

В селскостопанските аптеки се продават някои ефективни препарати срещу дървеници, но отново трябва да имате познания относно навиците на насекомите. Главната идея, е да откриете гнездата и скривалищата им, за да напръскате точно там. След това се прави подробен оглед на всяка дупчица, всеки ъгъл и дървен предмет, където може да се намерят останали живи инсекти.

Имайте предвид, че дървениците са интелигентни и устойчиви насекоми. Точно това ги прави трудни за убиване и обикновено след 1 – 2 пръскания с препарат, те продължават да живеят в домовете ви. Често това налага намесата на специалисти и компетентни лица относно проблема с пълзящите гадини.

Фирмите предлагащи дезинсекция и борба с дървеници боравят с ефективни инсектициди даващи добри резултати след няколко обработки на стаите в апартамента или къщата ви. Използваните препарати са достъпни само за професионалистите и не се намират за свободна продажба по магазини и аптеки.

ДДД фирмите притежават нужната апаратура за пръскане в жилища, хотели, офиси, заведения и други обекти. Екипите познават навиците на дървениците и знаят как да ги отстранят от всяка сграда за кратък срок от време. За целта се извършва подробен преглед на обекта, който установява каква е популацията на вредителите и какви мерки трябва да се вземат.

Ефективният начин за борба с дървеници става след откриване на леговищата им и нападнатите места. Това включва проверка на вашите легла и мебели, а също и някои дървени предмети. При посещение на специалист дома или работното място се почиства напълно, за да може да се установи къде и какво се крие.

Имайте предвид, че една добра фирма за ДДД обработка може да се справи с дървениците дори за по-малко от един месец. Ако искате час по-скоро да се отървете от противните буболечки се обърнете към Превента в София, за да решите проблема си веднъж завинаги.В обобщение ще кажем, че веднъж отървали се от дървениците вие ще намалите стреса и безсънните нощи.