Как да се разграничат автентични мебели от репродукция

автентични мебели и репродукция

Автентични мебели, при тях е наложително да знаем и да можем да разграничаваме. Антични колектори, интериорни дизайнери и ежедневни купувачи разбират разликата между автентични антики и възпроизвеждане. Голяма като истински антики, репродукциите са били продължение на векове. Събирането на такива парчета възпроизвежда антични фигури.

Като цяло, хората обикновено са привлечени от антични мебели. Тяхната изработка и историческа стойност от край време са впечатлявали. Знаейки как да открият и различат от истинска антика, това помага на много хора да спасят портфейла си. Ето и кой може да ви е полезен, когато ви трябва извозване на стари мебели.

Не е нужно да си експерт, за да си в състояние да разпознаеш репродукция от автентични мебели. Ето някои съвети за това как да направите разликата на автентични мебели:

  1. Несъгласуваните недостатъци спрямо скалъпените несъвършенства

Като цяло, автентични антики имат недостатъци, които са в противоречие с естественото износване. Репродукциите имат несъвършенства, скалъпени с недостатъци на симетрични и гладки.

  1. Износване

Автентични антични фигури по мебели обикновено имат вдлъбнатини и драскотини по тях. Тези признаци на износване са най-често срещани в райони, с най-много контакт, като краката на маси или столове, или горната част на един фотьойл, за разлика от долната му страна.

Дори чекмедже трябва да показва признаци на износване, което показва, че е бил отворено и затворена стотици пъти през годините. Мебели са прекалено перфектни или имат симетрични недостатъци могат да бъдат репродукции.

  1. Червейни дупки

Античен френски мебели подобни с други видове дървени антични мебели в които червейни дупки присъстват. Червейните дупки са причинени от червеи, които ядат в гората, нещо, което не е необичайно за френски антики от провинцията.

Те трябва да бъдат възходящи и низходящи през повърхността в непоследователен начин, защото червеите се хранят от дървени мебели на случаен принцип. Червейните дупки, които изглеждат плоски, могат просто да бъдат срязани в нова репродукция или фалшива античност.

  1. Мухлясало и свежо

Истинските антични мебели, които са оцелели през годините нормално имат мухлясала миризма, която се излъчва от дървото и патината. Антични фигури на мебели възпроизвеждат най-вероятно свеж аромат от прясно дървен материал, използван за производството му.

  1. Натурален и синтетичен

Едно нещо, което може да бъде полезно, докато търсите оригинални антики е наличието на синтетични влакна, които не са били въведени до 1920 година. Ако продавачът твърди, че определена мебел идва от периода на Ренесанса във Франция, проверете тапицерията.

Пълнежът трябва да бъде направена от естествени материали като конски косми, а не синтетични влакна и тъкани.

  1. Различни видове дърво

Автентични мебели и антични обикновено се състоят от повече от един вид дърво. Това може да се дължи на високата сметка, че дърводелският материали е ползван в древните дни. Това включващи други видове дървен материал и части от мебели, които не биха били видими за наблюдателя или иначе неекспонирани. Копията, от друга страна, са склонни да бъдат направени от същия тип на дърво от дъното към върха.

  1. Завършете с финал

Античните парчета мебели са запазили оригиналните си покрития и са на стойност повече от едно, пребоядисване и допир. Вижте за признаци на капе в задната или долната страна на античната мебел, тъй като те обикновено са издайнически признаци, антични и издаващи ако четка е пребоядисвала.

Вижте за фирма с камион за извозване на стари мебели.