Как да премахнете кожичките около нокътя

Имате забелена кожа около нокът на показалеца и това ви дразни от няколко дни. Нещо толкова малко може да предизвика толкова много дискомфорт. За някои хора това може да не е толкова лошо, но в някои случай, кожата около ноктите е пълна с микроби.

Нека ви разкажа малко за това, което причинява кожичките около ноктите. Те са често срещани при хората, които хапят ноктите си, имат суха кожа или такава се бели около нокътното легло. Това може да бъде много болезнено, когато ръцете са изложени на вода.

Как да премахнете кожичките около нокътя

Ако ноктите са дълги, а кожичките стърчат от тях, това може да е голям проблем, който да предизвика инфекция. Най-добрият начин да се избегне заразяване на кожата около нокътя е да предотвратите появата на кожичките около тях на първо място.

Как да премахнете кожичките около нокътя

За да се предотврати повторното възникване е важно да се запазят пръстите добре хидратирани, особено ако имате много контакти с топла и студена вода.

Ето някои лекарства от „бабините рецепти, които могат да помогнат:

  1. Зехтин

Намажете памучен тампон в зехтин и нутриите с него място на заразения район в продължение на около 10 до 15 минути. Това ще позволи на кожата да омекне.

  1. Солената вода

Загрейте половин чаша вода в микровълновата и добавете една супена лъжица сол. Накиснете пръста си за най-малко 5 минути (уверете се, че водата не е прекалено гореща). Водата ще омекоти кожата ви, а солта ще помогне на подутата кожата въздействайки антибактериално.

  1. Кисело мляко

Поставете пръста си в купа с прясно кисело мляко, за да омекотите кожата. Омекването на кожата ще се прояви като подпухнал балон.

  1. Антибактериален мехлем

В допълнение към овлажняване на кожата трябва и да се предотврати инфекция. Това може да стане с някакъв антибактериален мехлем върху заразения район.

Опитайте вода със сол за защита. След ваната поставете антибактериален крема върху областта.