Избор на цветове за детска стая – изхвърляне на мебели

изхвърляне на стари мебели

Детската стая трябва да бъде красива, светла, уютна и функционална, затова е време да стартирате проект – изхвърляне на мебели.

В края на краищата, вашето бебе ще прекарате свободното си време, за да играе, да се подготвя в къщи, да бъде креативно и да общува с приятелите си.

Естествено, родителите искат да направят идеален детската стая, в която бебето ще се почувства комфортно и удобно място.

Ето защо ние събрахме някои полезни съвети и отговори на често задавани въпроси и да припомним някои детайли, които може да сте пропуснали – изхвърляне на мебели е една от задачите ни.

Така че нека да започнем с: почистване на апартаменти.

Цветове за спални:

Вероятно знаете, че цветът може да има дълбоко въздействие върху човек. Правилно избраната цветова схема за стаята на бебето също ще послужи като психологически символ. Всеки цвят носи специфична функция. Ние решихме да направим за вас най-често срещаните цветове за деца, както и ефекта им върху бебето.

Синьо – това са цветовете на сънищата и мечтите. Те ще помогнат на детето ви да се успокои, но е много трудно да се съсредоточи в тази стая. Така че за ученици, които се нуждаят, за да напишат домашното, синята стая не най-доброто решение. Лесно обаче към нея може да добавите малки акценти в интериора като спално бельо или възглавници на дивана.

Розово – това е един много нежен цвят. Той перфектно развива чувствителността, може да намали нивото на раздразнителност и агресия. Едно дете, което живее в розова стая обикновено е много спокойно и приятелски. За него са непознати черти като неприемливост, жестокост или насилие. С по-мек нюанс, е по-добре да се аранжира стаята на бебето.

Червено – това е цветът на действие, дейност. Това е добро решение за пасивното дете и точно това, което те не трябва се да избера за хиперактивното дете. Но като цяло стаята с червената светлина, ще окаже натиск върху бебето психически. Ограничете този цвят само в подробности.

Зелено – това е чудесен начин да се разсее безпокойството у капризно бебе. Този цвят е много добре приеаман от децата, които се страхуват от затворени пространства. Препоръчваме ви да изберете един зелен с нотка на жълто или лимонов цвят. Това решение ще насърчи детето да се развива, да изследва, да разучава. Опитайте се да се избегне класически зелено със синьо „midtone“. Този дизайн може да провокира егоизъм в поведението на потомството.

Жълт – това е много добре за децата, защото помага да се концентрира, мотивира за учене и помага да асимилира информацията. Между другото, жълтия цвят в интериора добре развита интуиция и чувство на увереност в собствените способности.

Лилаво – той е свързан с магия, чудеса, но е крайно нежелателен за вътрешна украса на детската стая. И всичко това, защото, който не позволява на детето да изпълни своите потенциални способности. Този цвят е потискащ дори за човешката психика, да не говорим за бебето.

Всяка идея може да се реализира стига родителите да направят рационална фантазията на детето. С изхвърляне на мебели може да обзаведете на ново, функционална и много интересно.