Избор на място за кладенец

Да живееш в къща или вила е невъзможно без вода. Е, когато река или езеро са на разположение и в близост, тогава въпросът за водата е решен от само себе си.

Е, ако няма сгради около естествени водоизточници, то като собственикът на имота ще трябва да вземете решение, за това как да се грижите за него и да си набавяте земя. И тогава възниква въпросът: кой е по-добре да се изгради – кладенец или сондаж?

Ако нивото на водата във вашия район е на дълбочина от 5 до 15 м, най-добре е да копае кладенец, но ако е по-дълбоко, то тогава е необходимо да се оборудвате добре.

Избор на място за кладенеца

Независимо къде сте определили, че е най-добре да се справите водата трябва да е близо и качеството задоволително. По този въпрос най-добре е да се консултирате със специалист. Но има и други насоки при избора на място за бъдещето на кладенеца, които може да научите от тук: http://www.kladenci.com/brigada-kopaene-kladenec-kladenci.

Можете да разберете от съседи, които вече имат кладенци, които имат дълбочина, какъв тип почва, какви проблеми са възникнали по време на строителството на кладенеца и позицията в близост до квартал (за предпочитане в по-висок релеф земята площ).

Трябва да се намира най-малко 30 метра от тоалетни, боклук ями, места за животни и други източници на замърсяване на подземните води;

Трябва да се вземат предвид не само възгледите ви към момента, но също така и на структурата, планирани за бъдещето (плевня, сауна, място за седене, и т.н.), както и мястото за удобство, разстоянието от планираното място на кладенеца до къщата трябва да е оптимално. Изкопаването на кладенци трябва да се планира в много сух сезон (края на лятото – началото на есента), когато нивото на подпочвените води е най-ниското ниво.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *