Фактор „Слънце“

Фактор Слънце

Независимо от сезона, слънцето е там високо в небето и трябва да помислим за фактор „Слънце“ подобаващо.

Пролетта, а после и лятото излагането на слънце е най-голямо, а с това слънцестоенето увеличава своето време над хоризонта. Излагането на фактор „слънце“ нараства многократно.

Кои са нещата, които не знаем за фактора „слънце“ и кои от тях могат да са ни от полза.

На няколко важни въпроса избрахме да се спрем в настоящата тема.

Всяка интелигентна дама се интересува от всичко свързано с по-добрата и качествена грижа за красотата си. Ето, защо на въпроси:

„Защо се нуждаем от слънцезащитни фактори“; „Какви кремове за защита да избираме“; „Кои части на тялото си да браним от слънцето“ и много други трябва да са с приоритет за нея.

Слънчева защита сега и в бъдеще

Учени твърдят, че можем да се наслаждаваме на слънцето, без да сме изложени на риск от него. Това, което дава основание за твърденията им са високотехнологичните козметични продукти, които предпазват и се грижат за кожата и косата. Сред познатите UVB филтри, са и А-вилни и В-вълни, които крият риск за рак на кожата. В съвременната козметика са заложени естествени растителни състави, богати на витамини, ензими и коктейл от полезни съставки. Те ни карат да смятаме, че в бъдеще еволюцията им ще е още по-осезаема и грижата за кожата ще е още по-модерна.

Оптимален SPF фактор

Важно в изборът на слънцезащитен крем или друг продукт е да съобразим правилно. По мнение на специалисти оптимален SPF фактор се постига, когато избираме според слънцето. Така например за планина, за близост с вода или екватора се избират продукти с по-голям фактор или по-висока цифра. Оптимален SPF фактор ни показва, колко време можем да се излагаме на фактора „слънце“.

SPF и бръчките

UVB лъчите достигат до най-дълбоките пластове на кожата, а това уврежда съединителната тъкан и обяснява образуването на свободни радикали. Последните водят до появата на бръчки, в резултат изхабяване на колагена и еластина във влакната и смущават меланина в организма. Меланинът от своя страна е естественият тен в пигмента на кожата. Естествените и качествени продукти съдържат anti-age вещества.

Няколко съвета за грижа

Не бива да се заблуждаваме, че излагането на слънце в градски условия не влияе пагубно на кожата. Винаги трябва да сме защитени през топлите месеци на годината. Продукти с SPF15 са добър избор да предпазим кожата на лицето, деколтето и ръцете през пятото, дори пътувайки към службата. Не е за подценяване и начина на нанасяне на всеки един продукт. Препоръчително е това да става 20 до 30 минути преди излагане на фактор „слънце“.