Езерото Луиз – изумруд и скали в едно

Ако достигнете до Канада, посетете провинцията Албърта. На това място се намира едно от най-приказните езера – езерото Луиз. Красотата, която струи от този регион, подтиква туристите да правят цели фотосесии от снимки. Природните пейзажи се преливат така, че сякаш гледаш най-изящната картина на Пикасо.

Lake_Louise

Като изтънчено творение

Представете си място, където всички ледникови води се събират на едно. Всичко това очертава изяществото на мастилено-зелената визия, на езеро Луиз, които освен планинските възвишения, като огледало отразява ясните облачета в небето. Индианците свързвали това място с малките риби, които плуват в него, а европейците го нарекли „изумрудено езеро“ и това не е случайно. Точно такъв е цветът му. Днес носи името дадено му от кралица Виктория. Казва се принцеса Луиз Каролин Албърта, а ако и вие го зърнете ще осъзнаете защо носи кралско име. На това място се преплитат изтънченост, красота и максимални дои наслада за сетивата.

Когато зимата настъпи

Както навсякъде, където има вода, така и тук езеро Луиз е много атрактивно в зимата. Тогава се покрова с ледена покривка, а по нея, освен каране на кънки може да се играе хокеи. Най-голяма атракция си остава карета, теглена от коне или кучешки впряг.туризъм, разходки сред природата, еко маршрути, планинарство

Елементите имат важна роля

Накъдето и поглед да оперим, все зелени, маслени и тучни ливади и гори. На това място и растителност, и животински свят изобилстват и ни изненадват с многообразие на видове.

Гостоприемството на едно кралство

Не очаквайте изобилие от скъпи и грандиозни хотели. В диапазон от километри на длъж и на шир се разполага само един-единствен хотел, в който гостите на Луиз отсядат. Хотелът си партнира идеално с интериора. В него има елегантен ресторант, приятна музика и много романтика за влюбените двойки.

onsecrethunt.com-Lake-Louise

През лятото

Може да се впуснете в приключения. Няма да е достатъчно само да се любувате на картините от природата. Време е да се разходите сред чист въздух, да покарате велосипед. За почитателите на различни видове спорт, тук се предлагат тенис, разходка с лодка, кану, риболов, рафтинг, скално катерене.

Lake_Louise

Забележителности и места за отсядане около езеро Луиз:

В близост с езеро Луиз се намира градчето Лейк Луиз. То е идеално място за отсядане и само 4 км. го делят с красивата природа.

[bctt tweet=“Езерото Луиз не пропуска да остави отпечатък в Списъка със световно и културно наследство на ЮНЕСКО.“]

Тук се намира най-стария канадски национален парк Банф. Той носи своето име от шотландското графство Банфшир и е роден дом на първите управници на жп линиите в Канада.