Екскурзия до Бока Которска – Черна гора

Екскурзия до Бока Которска – Черна гора

Планирате екскурзия до Бока Которска, Черна гора?!

Пеперуденият залив, така наричат ​​Бока Которска. Заливът на картата се намира на Черна гора.

На това място Адриатическо море разлива водите си в речен канион и образува четири чудесни, малки залива.

Всеки от тях, примамва с очарователна природа и разказва своята вековна история.

Ако не сте били на това място, предлагаме ви, да посетите с екскурзия до Бока Которска – Черна гора. Може и виртуално, с наша помощ!

История на Бока Которска

Ако сте виждали на карта Черна гора, няма начин да не забележите две ясно очертани пеперуди. Някога, този залив, бил убежище за моряци по време на тежки бури.

В околността има множество селца и градчета, богати на крепостни стени, църкви, кули, изящни архитектури от различни епохи. Всяка една сграда разкрива своята история и носи легенда за пирати, мореплаватели, безметежни бури и много повече.

През XV-XVIII в. градчето е част от Венецианската република. Тогава се появява и много от крепостните стени, които бранели града от турски нашествия и пиратски обири и набези.

Създадено е в Бока Которска училище, което се занимава с австралийски и австрийски език.

Иконата на Божията майка в Бока Которска

Построена е върху рифа и датира от 1452 г. Била е открита от двама моряци, а в продължение на 200 години, жители на града, които са в основата и пиратските кораби.

Едно от поверията разказва, че всеки кораб, който минава покрай риба трябва да се хвърля по един камък.

е на площ от 3030 кв.м., на който се намира и сградата на Божията Майка. Днес това място е свято. То е приемно за храм, църква, галерия, съкровищница. На него младите булки хвърлят венеца и знак за признателност към Богородица и за семейно щастие.

Рисан

Това е най-старият град на Бока Которска. Той има история на свидетел на босненци, турци, хървати, римляни, австрийци, венецианци.

Всеки един народ е свързван с миналото му и е изпъстрил историята му.

В Рисан има намерени много археологически разкопки, останали от старите и далечните времена. Такива са стара римска къща, скала, странна мозайка и други.

Рисан

Преглед с една виртуална екскурзия до Черна гора!

Тя разкрива за това място, като за времето на Венецианската преса. Така и за 19 замъка, 2 православни църкви и 17 католически храма.

В един от дворците днес, има музей, в който се съхраняват части от миналото. Запазени са оръжия и портрети на някои мореплаватели прекосили разстоянията от Венеция чак до Турция.

В близост до Пера има два острова. Единият носи името Свети Георги. На него има манастир и много кипариси.

Другият се казва Госпад от Шкрепла, което в превод означава Богородица на скалата. Това е единственият създаден от човека изкуствено остров в Адриатика.

Пераст

Тиват

Намира се, до един от най-старите градове в региона. Около него има пиратска пещера и екзотичен плаж.

В момента се организира концерт, фестивали, спортни състезания, спектакли и други събития. Всички те се провеждат с много танци и забавления, организирани на кораби в залива.

На самия вход на Тиват има табела, на която пише: „Добре дошли в тиватската ривиера“.

Тиват

Котор

Това е културният и административен център на Бока Которска. Намира се на мястото, в което има крепост с 5 метрова стена.

Всеки турист пристигнал с голям лайнер на пристанището на Котор, може да се ползва от очарователна гледна точка. Там ще зърне средносрочни паметници, чешки, икони, църкви с всякакви религии, останали от различни етапи на историческата му дейност.

Една от най-големите и най-добрите картини на Котор е с музиканти, които създават неповторима атмосфера. От този край остават незабравими спомени за всеки гост.

Котор

Херцег нови

Това е градът на стълбите. Той е разположен на клон в планината, а всеки от тях може да се свърже със стълби. Посетителите могат да посетят залива, морската крепост, екзотиката и богатия растителен свят.

Неслучайно Херцог нов е наричан и ботаническа градина на Черна гора. В него могат да се видят редки растения, храсти и дървета, както и птици. Има голямо многообразие от пеперуди, които радват малки и големи.

Някои сравняват това място с райско кътче. Даряват му името „пеперудено царство“ – фино, елегантно, вдъхващо мечтателски дух и авантюристичен характер.херцег нов