9 начина да спите с прическата

9 начина да спите с прическата и тя да е свежа на сутринта

Питате се, как да спите с прическата и тя да е свежа на сутринта?

Нека ви разкрием 9 начина да спите с прическата и тя да е свежа на сутринта…

Всяка дама и изпитвала неприятното усещане рано сутрин на ставане, а няма и следа от приказната прическа от вечерта. И ако снощи бяхте „Кралицата на бала“, то тази сутрин ви се иска да нямате коса, вместо такава като настоящата.

Не се плашете, съществуват техники, с които може да помогнете на косите си да запазят свежестта и на следващия ден и дори да се радвате на прическата си от празничната вечер още някой и друг ден. Ето, какво съветват специалистите:

Стилизант за коса

Тук няма да превъзнасяме химията като лак за коса, гел и пяна, защото те третират силно косата. Нека се насочим към една щипка бебешка пудра или царевично нишесте, която се втрива нежно в линията на косата и по главата на скалпа преди лягане. Това помага на влагата да се абсорбира и да предотврати изпотяването. На сутринта внимателно измийте следите от пудрата.

Преди сън, навийте няколко кичура от вашата коса на ролки. Оставете да оформят красиви масури на сутринта.

Създаване на вълни в косата

Оставете косата си влажна и я свийте в хлабав кок на върха на главата, на сутринта ще имате красиви вълни, а с помощта на пръстите може да изравните косата.

Красивата и къдрава коса се е оплела

Добър вариант да избегнете преплитането през нощта е като вплетете в плитка дългата коса за нощта.

Лесно и просто за прическата

Вдигнете косите си и ги вържете на конска опашка, но не затягайте ластика прекалено, за да не нараните гладкостта на косъма и на утринта да имате чупка на това място.

Блясък и мекота в косата

На влажна коса, втрийте балсам, без отмиване, увийте в мека хавлиена кърпа и легнете така. На сутрини ще имате копринени, гладки, меки и ароматни къдрици. Научете се, Как да направим професионален сешоар за стайлинг на косата.

За обем в косата използвайте ролки, като този път те да са поставени в по-долните пластове на прическата. В утрото загадъчно ще повдигат косата и ще оформят прическата.

Когато измивате лицето си се уверете, че не мокрите кичурите коса, около него. За да сте сигурни, навийте хавлия около косата. Същото важи и за нанасяне на гелове или крем на лицето.

Инвестирайте в копринена калъфка

Направете услуга на косата си и й подарете нежна копринена или сатенена калъфка за възглавницата. Памукът дърпа естествените масла и влага на косата, но лъскавата материя, няма да навреди на свежия и бляскав вид.