8 града в света, които се смятат за рай за гурмета

гурмета

Рай за гурмета с гастротур

Кухнята е основният „чип“ на много култури и затова не е изненадващо, че посоката на „гастротура“ за любители на гурмета, бързо набира популярност. Понякога храната, дори може да се превърне в основната причина за избора на туристическа дестинация.

В тази обиколка ще се запознаете с невероятни ресторанти, сладки кафенета, луксозни пазари и ще видите много интересни неща.

  1. Барселона (Испания)

gastrotur

Тъй като ресторантът El Bulli е в топ списъка на водещите световни институции, гастрономическото турне до Барселона стана много популярно. Повечето от маршрутите, предлагат, посещения до зашеметяващия пазар на Бокерия (Бокерия). В допълнение, гастротурните турове имат екскурзии до най-популярните тапас барове, както и не особено популярни ресторанти и гурме заведения.

  1. Осака (Япония)

Любителите на храната винаги са обичали Япония. Предвид съвременните тенденции по отношение на здравословното хранене и невероятната популярност на японската храна. Посещението на ресторанти и пазари в Осака е едно от най-добрите и запомнящи се туристически обиколки. Смята се, че най-добрите ресторанти в Япония се намират в Осака. Ако се отправите на гастротур? Не забравяйте да опитате Такояки (парчета октопод в тестото) и Кушикацу (шишчета, върху шишчета).

  1. Сингапур

Уличните места са много интересното изживяване. Обикновено имат магазини и тави, където се продават вкусни и евтини ястия. При тях въздухът наоколо е изпълнен с богати аромати на подправки от цяла Азия. Не пропускайте възможността да опитате лакша, къри супа с кокосови и оризови юфки. Най-интересният гастротур е хранително сафари от компанията Makansutra.

  1. Брюксел (Белгия)

Белгийската храна не е само за бира, шоколад и пържени миди. Повярвайте ми, Брюксел е невероятно място за изучаване на особеностите на местната кухня, въпреки че повечето белгийски ястия все още имат силно френско влияние. Ако сте любител на бирата, пред вас е гастролна обиколка, където ще бъдете научени на изкуството да комбинирате тази напитка с други продукти.

  1. Кейптаун (Южна Африка)

gastrotur

Long Street в Кейптаун залива с разнообразни етнически ресторанти и страхотни барове. Може да отидете гастротур с разходка из Бо Каап и да опитате местни малайски ястия. Друга интересна дестинация за гурметата е живописният крайбрежен град Camps Bay с множество луксозни заведения.

  1. Буенос Айрес (Аржентина)

Тази страна е известна с говеждото месо. Затова и най-вкусните пържоли могат да се намерят главно в Буенос Айрес. Аржентинската столица, разбира се, ги счита за национално ястие. За всички гурмета, разбира се, може да се намери по вкус. Обиколката Parrilla е предназначена за истински любители на пържоли. Ако търсите по-разнообразна екскурзия, тогава първата кулинарна разходка, трябва да е в Буенос Айрес.

  1. Сан Франциско (САЩ)

gastrotur

Сан Франциско е един от най-добрите гурме градове. Особено, когато става въпрос за морски дарове. Последните идват в ресторантите директно от пристанището на Fisherman’s Wharf. В допълнение към морските дарове, има богат избор от други ястия, включително китайска и италианска кухня, където може да опитате нещо ново и вкусно.

  1. Единбург (Шотландия)

Ако искате да изброите традиционните ястия на Шотландия, тогава си спомняме главно хаги и овесените ядки. Наскоро, обаче тази страна решително промени кулинарния си светоглед и стана много привлекателна за гурметата. Столицата Единбург със сигурност е една от най-добрите дестинации за любителите на храната! Различни туристически компании в Единбург ще ви помогнат да намерите своя гастролен тур. Затова може да се насладите не само на забележителностите на града, но и на най-добрите му ресторанти.