7 ценни съвета за грижа по косатата ти

грижа по косатата ти

Боядисаната коса си има специфика, с която всяка от нас трябва да се съобразява. Добре е да отидеш при фризьор, за да направиш новата прическа, но ако не разполагаш с време или средства, то знаейки някои правила, може и сама да се справиш с процедурата.

Предлагаме ти, тези ценни съвети за грижа по косатата

Руса коса

Най-честият проблем при боядисването на русата коса е месинговият оттенък. За да се справят с това неприятно усещане блондинките трябва да избират и шампоани, които съдържат антиоксиданти. С тяхна помощ се избягва окисляването. Естествени екстракти от лайка също допринасят за поддържане на косата в добър и сияен вид.

Червенокоса коса

Най-честият проблем за червенокоските е загубата на постигнатия цвят. Специалистите съветват да се използват специално подсилващи цвета балсами за коса, а в самата боя може да се добавят няколко капки оцет или лимонов сок. Те ще засилят и блясъка на косите след това.

Кестенява коса

Най-честият проблем, който възниква при боядисването в такъв цвят е загубата на естествен блясък. Наситеността също често липсва. Специалистите съветват ако кестенявата боядисана коса няма достатъчно блясък да я подсилим с подходяща маска за коса. Последната ще отразява светлината и косъма ще изглежда гладък и прибран.

Тези ценни съвета за грижа по косатата ти

Ако косата е безжизнена след боядисване, фризьорите съветват да се нанася балсам на всяко измиване, дори в корените на скалпа. На тези места косата е суха и склонна към накъсване и чупене.

В случай, че имаш естествени къдрици много вероятно е да загубите еластичиността след боядисването им. Затова подсили косата с балсам за къдрици. Подобни стилизанти се нанасят на влажна коса и имат достатъчно дълъг ефект, до следващото измиване. Избягвай да ползваш гребени, а спираловидните масури разделяйте само с пръсти.

За да бъдат избегнати излишните третирания в първите дни от боядисването на косата – не ползвай сешоар, а оставяй косата естествено да съхне. За ресане избери само естествени дървени четки и гребени.

Ако си имала прическа на етажи, а сега искаш друга е малко трудно да изравниш всички пластове. Специалистите съветват се подрязват върховете само докато израсте и се уеднакви косата, а така с времето сами ще се слеят. Регулярно косата трябва да бъде подрязвана от най-дълга част и така всеки месец до изравняване на всички пластове.

Тук може да разгледаш и някои интересни идеи за лесни прически.