7 факта за Лос Анджелис

Los Ангелес - град на ангели

Лос Анджелис – град на ангелите, през очите на жителите му

Какви факти за Лос Анджелис могат да разкажат хората живеещи там? Отидете в Града на ангелите, за да разберете:

Факти от Los Angeles

Както всеки друг популярен град в света, Лос Анджелис е заобиколен от своите стереотипи и установени мнения. Струва ни се идеално място за живеене. В известен смисъл и това е вярно. Палми, плажове, слънце, знаменитости на всяка крачка и нощен живот, пълен със забавление и ярост. Но само онзи, който е бил тук, може да унищожи и най-популярните митове за Града на ангелите.

Градът на мечтите, както си го представяме през нощта:

Туристите, посетили веднъж Лос Анджелис, никога не могат да го забравят. В крайна сметка това е място на контрасти. Знаете ли, че известното „Авеню на звездите“, всъщност е невероятно шумно място, претъпкано с туристи и местни жители? И външно, звездите не изглеждат, особено привлекателни.

Знаете ли, че в града има почти повече коли, отколкото хора? Всъщност за жителите, автомобилът е повече средство за транспорт, отколкото лукс.

В тази гора от фенери може да се изгубите:

Каним ви да научите „отвътре навън“ за Los Angeles. И така, някои необичайни факти за Лос Анджелис – един от най-големите градове в света:

  1. В Лос Анджелис буквално няма, какво да дишате

Този град се счита за един от най-замърсените в Съединените щати. Над метрополията, особено през лятото, виси гъст смог, заради който понякога планините, дори не се виждат.

Тук може да видите още един Лос Анджелис, в по-тъмни цветове, неговите улици и жители!

  1. Лос Анджелис с право е летен рай

Особено за тези, които обичат да се наслаждават на лятото и слънцето, през цялата година. Средният брой топли, дори горещи дни в този град, за една година се равнява на 329! Впечатляващо, а температурата на въздуха може да надвиши 37 ° C.

Лятна Ал-Хей (както местните наричат ​​града) в бонбонени цветове. Той е един от най-красивите паркове по света.

  1. Нощният живот на пръв поглед е шумен, „парти“, но целия купон на града приключва, след полунощ

След два сутринта почти всички барове и клубове в центъра на Los Angeles се затварят и продажбите на алкохол спират. Следователно, колкото и да е странно, нощем този мегаполис наистина спи. Въпреки това, отчаяните любители на забавлението, могат да намерят места, които работят до 3-4 сутринта.

Вечерният метрополис в движение, който нямате време да пропуснете е именно Лос Анжелис.

  1. В Пасадена (Калифорния) е Музеят на зайците

Някои факти за Лос Анджелис са просто изненадващи. Знаете ли, за съществуването на това странно място? Този музей от Книгата на рекордите на Гинес е буквално „пренаселен“ със зайчета и зайци. Сега има повече от 26 хиляди експоната, фигурки и играчки с дълги уши. Има дори заек, който прилича на Елвис Пресли.

  1. Известният надпис на холивудските хълмове първоначално изглеждаше различно

Оригиналната версия на HOLLYWOODLAND е загубила част от Земята с течение на времето. Кой знае, би ли бил Холивуд, ако тези промени не се случиха? ..

Гледката от Холивуд Хилс е просто спираща дъха!

  1. Населението на този мегаполис може да се нарече полиглот

Самият град се е превърнал в дом за имигранти. В резултат на това населението на Лос Анджелис говори повече от 220 различни езика.

  1. Къде е Оскарът

Не можете да говорите за Града на ангелите и да не споменавате, такива факти за Лос Анджелис, като развитата филмова индустрия и филмовата продукция. В крайна сметка това е отличителният белег на града. Театър Долби, който отдавна е мястото за мащабните Оскари, може да бъде нает за сватба. Необичайно, нали?

Този мегаполис живее на плажове, океан, улици. Той има живот на знаменитости и безкраен поток от туристи. Искате ли да посетите Лос Анджелис?