6 съвета за носенето на козина в златните години на козината

кожуси, козина

Близо на 15 млрд. долара възлизат приходите от продажба на облекла от козина, кожа и кожа с дълъг косъм в световен мащаб през изминалите няколко години. В модната индустрия козината става голям хит.

Козината се откроява като ярък символ и признак за лукс, красота и признак за финансово положение. При подготовка на есенно-зимните колекции от козина се използва в 70% от водещите дизайнери. Това се отразява като ужасяващ факт за природозащитниците. Почитатели на козината са известни личности като Лейди Гага, Риана, Кейт Мос, Ана Уинтур.

Advertisements

Хубавото при козината е, че за да бъде така луксозна и модерна не е задължително условието да е само естествена от норка, лисица, самур, заек, видра, чинчила, бобър, тюлен, койот или опосум. В изминалите няколко години на модния подиум и на пазара за облекла все повече се появяват висококачествени имитации, които са достъпни за масовата аудитория и почитателите на кожа и козина.

Независимо от предпочитанията към този вид облекла, съществуват и някои насоки, според които всяка фешън дама може да се води:

  • Козината не бива да се облича изцяло. Никога не носете повече от една дреха или аксесоар от козина.
  • Дългите кожени палта са приемани за изискани и луксозни и затова не могат да се носят ежедневно или с ниски обувки. За специални поводи, на които подхождат дрехи от кожа или козина се приемат вечерни партита, изискани коктейли, официални събития. Лесно се комбинират с елегантни рокли, мини чанта, висок ток на обувките, ефектни бижута.
  • Козината и гладката кожа се комбинират перфектно с панталон, пола или обувки. На пазара за дрехи се предлагат изключителни аксесоари в комбинация от двете.
  • Аксесоарите от козина представляват интересен акцент в тоалета и са солидна доза шик за него. Шапка от козина например в зимния сезон подхожда с почти всяко зимно облекло, независимо от модела. Чудесен избор е и кожената яка. Поставена на кожено манто или в съчетание с дамската чанта, представлява висока класа и говори за изискан вкус.
  • Декорираните с козина ботуши и боти са изключително атрактивни в зимните месеци. Те обаче не подхождат за много ниски дами.

козината, кожуси

  • Един от най-лесните и модерни начини да сте в крак с тенденциите на модния подиум е като добавите в гардероба си елек от козина. И в настоящия сезон той е много актуална дреха. Говори за небрежен шик и чудесно се комбинира с деним, джинси или топ. Винаги обаче дрехата под него трябва да е от тънка материя.