6 мощни оръжия за справяне с лошо настроение

справяне с лошо настроение

Не прави компромиси със себе си, защото ти си всичко, което притежаваш“ – Джанис Джоплин.

За жалост и най-позитивно настроените хора страдат, изпадат в лошо настроение или вътрешно са мрачни. Всъщност лошото настроение идва, дори, когато най-малко го очакваме, а за целта винаги трябва да сме подготвени.

Да се изправим пред трудностите и да вземем контрол над тях, за да избегнем загуба на репутация пред приятели и колеги, не всеки умее, затова и се спряхме на тази тема.

справяне с лошо настроение

Как се справят останалите с лошо настроение, за да бъдат винаги във форма и да са успешни хора. Ето и съветите на специалистите.

  • Правете любимите си неща

Не е трудно да се прекъсне навика, без значение, за какво става дума. Отидете на разходка в местен парк, слушайте любима песен или играйте приятна игра. Научно доказано е, че любимите развлечения могат да провокират процес и доставят настроението. Ето защо трябва да се опитаме да направим нещо, което върнем усмивката на лицето си.

  • Поемете отговорност

Поемете отговорност за действията си и имайте контрол над живота. Така вие ще сте по-щастливи от другите хора, които се чувстват безсилни. Само вашите мисли могат да променят настроението към по-добро. Ако се изисква сложен и дълъг процес това да стане, направете го стъпка по стъпка. Така е и в спорта. Ако искаш видими резултати се изисква постоянство, самодисциплина и самоконтрол.

  • Подреждане на пъзел

На първо място, трябва да се идентифицират проблемите, които ви притеснява през цялото време. В днешно време, много проблеми са толкова сложни, че намирането на свежи идеи се превръща в голямо предизвикателство. Представете си, че вашият проблем е пъзел, състоящ се от достатъчен брой парчета. Всяко от тях, трябва да се идентифицира и да се подреди по такъв начин, че да можете да видите пълния пъзела, преди още да сте го подредили. Когато видите снимката на въпроса, можете да започнете процеса по намиране на решение. Важно е да го измислите предварително и да набележите свой план на действие. Помнете, че човешкият мозък може да побере 5 пъти повече информация, от енциклопедия Британика, така, че не се притеснявайте, че няма да се справите със задачата. Дори това да е най-големият пъзел на живота ви.

  • Разместване на мислите

Заменете отрицателните си чувства, чрез генериране на положителни такива. Има милиони идеи за това как да го направите. Гледайте комедия или нещо смешно на Youtube клипче, например. В днешно време интернет е пълен с вдъхновяващи видеоклипове, които могат да ви мотивират да се откажаете от депресивни настроения. Плюс това, можете да комуникирате с добри и изключителни хора.

  • Не като жертва

Промяна на историята в главата е изключително важна. Не се приемайте за жертва, не се натъжавайте за ненужни неща. Дори да сте откъснати от любимите си занимания, постарайте се да ги визуализирате в главата си. Съществуват и множество поучителни филми, от които всеки може да почерпи опит.

  • Излезте навън

Природата е най-ефективният начин за подобряване на настроението. Тя успокоява нервната система надолу и може да направи деня по-ярък. Когато смятате, че сте в лошо настроение, опитайте да посетите парк или градинка, място, където тече вода, та макар това да е градския фонтан. Доказано е, че горските и водни среди имат положително влияние върху емоционалното и физическото благосъстояние. Тези, които живеят в областта на големия град, трябва да излязат навън, за да намалят нервното напрежение и високото кръвно налягане.

Опитайте се да намерите нещо добро във всеки един ден от живота си и ще се изправите срещу лошото настроение повече, отколкото може сами да предположите.