6 упражнения за стегната талия

упражнения за талия

Правили ли сте, някога упражнения за стегната талия?

Има такива упражнения за стегната талия и те не са никак сложни!

Натоварени в ежедневните ангажименти, затрупани от отговорности, рядко остава онзи хъс, надежда, искрица, които подтикват с неземна сила, да направим нещо повече за живота… Да поработим здравето или външността си.

Топ упражнения за талия

И тъкмо, тук, изниква разковничето на онова, което изпускаме, за да се храним, живеем, борим за пълноценен живот.

Предлагаме ти упражнения за стягане на талията, с които след по-малко от месец ще се почувстваш във форма, жизнена и красива.

Лакът и коляно

Упражнението за стягане, започва с лек разкрач в изправен стоеж. Ходилата са успоредни, а ръцете зад талията, присвий и изтегни лактите назад. На едно се навеждай напред и надолу, по начин, с който ще докоснеш с ляво коляно, десен лакът. Краката са опънати. На две се изправяй и се върни в изходна позиция. На три сменяй лактите и колената. На четири в изходна позиция. Упражнения за стегната талията се повтарят 10-20 пъти на страна.

Упражнение в страни и надолу

Това е упражнение за стегната талия, изисква да използваш стол. Единият крак се опъва с право коляно в облегалката му. На едно докосваш пръстите на крака, а на две се изправяш. На три си в същата приведена позиция, а на четири изправяне. Прави се 5-10 пъти. И се сменя крака, след което всичко се повтаря.

Местене на крака

В тилен лег и свити ръце в широк ъгъл, дланите трябва да са на пода. Свива се единия крак в коляното, пренася се на със силно свиване в таза докато се докосне пода. Положението на левия крак е обтегнато. Прави се 10-15 пъти на страна.

Кръг около тялото

Изпълнява се от разкрач в изправен стоеж. Ръцете са на бедрата, а тялото се извайва на едната страна, в страни и назад по три пъти. Следва същото упражнение на другата страна. Повтаря се по 5 до 10 пъти.

Извивания в седнала поза с разкрач

Тези упражнения за стегната талия се прилагат, където колената са обтегнати, с напред ръцете напред и стегнати плещи. Тялото се извива бавно и назад. Правят се 3-4 серии по 6 упражнения.

Страничен лег

Упражнението за стягане на талията, започва на едната страна в легнало положение с присвито коляно. Другия крак остава свит. Ръцете са свити и опрени в пода, а главата на тях. На едно се сяда, като едната ръка се повдига, а другата хваща срещуположния крак. На две упражнението се връща в изходна поза. Повтаря се от 3 до 10 пъти и се сменя страната.

Ако тези упражнения за стягане на талията са ви харесали, но не са били достатъчно, вижте и статията: „Упражнения за тънка талия„.