6 народни лека срещу слънчеви изгаряния

Слънчеви изгаряния

Ясно е, че слънцето уврежда външно и вътрешно епидермиса на кожата, а няколко природни лека срещу слънчеви изгаряния могат да са от голяма полза.

Нещата не бива да излизат извън контрол. Предлагаме няколко начина, с които да се справите с лющенето, зачервяването, сърбежът и дори нещо повече

6 народни лека срещу слънчеви изгаряния

Когато сте навън, трябва да носите слънцезащитни продукти с най-малко SPF 30 и да ги нанасяте на не повече от 2 часа. В никакъв случаи не чакайте да изгорите и тогава да търсите лек. И все пак има методи, с които може да се сравните дори след като нещата са се усложнили.

Ако имате тежко слънчево изгаряне, в резултат, на което са се появили мехури, силна болка и др. симптоми добре е да потърсите лекар. За обичайното първо изгаряне на плажа може да:

Ябълков оцет и вода

Напълнете бутилка със спрей със смес от ябълков оцет и вода. Това незабавно облекчава на болката.

Първите няколко дни след слънчево изгаряне, опитайте да пръскате малко разводнен ябълков оцет върху кожата си и така незабавно да облекчите болните места. Оцетът има антисептични свойства, които убиват микробите, действа успокояващо на възпалението и облекчават болезнените сърбеж по кожата.

Кисело мляко

Нанесете студено кисело мляко по кожата и го оставете да действа поне 10 минути, за да помогне на слънчево изгаряне на кожата да се лекува.

Вземете студена кофичка кисело мляко, което съдържа много пробиотици. То ще помогне за възстановяване на естествената бариера на кожата и се разпространява на тънък слой върху тена. Нека киселото мляко да престои в продължение на 10 минути, и след това внимателно го изплакнете с хладка вода.

Царевично нишесте

Поръсете царевично нишесте върху изгорелите места. Те облекчават болката по време на съня.

Когато имате силен загар, придружен с болки и не може да спите спокойно на чаршафите, за да не ви боли, поръсете с малко царевично нишесте. Тънката бариера между тъканта и кожата ще намали триенето и ще го обезболи.

Овесена каша

Вземете баня с овесена каша баня, за да успокои сърбеж по кожата.

Смелете овесена каша в блендер или кухненски робот и изсипете във вана, пълна с топла вода. Това намалява възпалението и успокояват сърбеж по кожата.

Пчелен мед

Нанесете тънък слой от суров пчелен мед върху засегнатата област, за да помогнете за облекчаване на инфекцията.

Медта е естествен антисептик, може да лекува увредената кожа. Нанася се с марля по болните участъци.

Това са само някои „бабини рецепти. Ако ситуацията се е влюишла драстично, трябва да потърсите медицинска помощ. Повече за слънчевата защита, вижте на този аздрес.