6 диети с плодове и зеленчуци в борба с калориите

диети с плодове и зеленчуци в борба с калориите

Да живееш здравословно, не е техника само за капризни, много богати или маняци на тема „Здраве“.

Диетата е начин на живот, а тя от своя страна си има своите тънкости.

Предлагаме ти 6 изпитани рецепти за диети с плодове и зеленчуци. От тях може да избираш. Те ще ти помогнат в борбата с калориите.

Пий много фрешове и сок от прясно изцедени плодове

С тях ефективно и бързо ще можеш да се освободиш от натрупаните токсини, да изхвърлиш задържаните в организма води и мазнини и да свалиш минимум 0,5 кг. Зеленчуковият сок е богат на минерали и витамини. В много от плодовете и зеленчуците се съдържат големи количества калий, който спомага прочистването на организъма. В комбинация с минерална вода и чай за по-малко от месец ще изчистиш организма си от свободните радикали. Свежият натурален сок, без консерванти е идеален избор за „Добро утро“.

Хапвай пъпеш дори, когато не е сезона за този плод

Позволи си удоволствието един път седмично в зимата да опитваш пъпеш. В летните месеци може да си правиш цял един ден на разтоварващ режим от пъпеши. Плодът е богат на калий, витамин А и С. Действа пречистващо за организма и не съдържа много калории. Диета от пъпеш може да правиш в месеците на плода, когато във всеки магазин за храни се продава. Три дни на разтоварващ режим от пъпеш, гарантирано ще свали 0,5 кг от теглото ти.

Плодът на боговете

Грозде е известен от времето на Хипократ, когато с него е лекувал пациентите си. Гроздето съдържа баластни вещества, а те силно засищат. С диета от грозде можеш да изкараш 3 дни и гарантирано ще свалиш 2 кг. Не се препоръчва по-дълъг период.

Екзотичния плод ананас е също препоръчван при диети. С него може да се храниш в продължение на 5 дни, хапвайки по 1,5 кг от плода. Диетата с ананас се препоръчва да е комбинирана с чаша обезмаслено мляко на обяд и 2 сухара за вечеря. Ананасът съдържа ензими, които ускоряват обмяната на вещества в тялото. Количествата на бром елин спомагат за разграждане на хранителния белтък. В количество от 1,5 кг ананас се съдържат 450 калории, а с прилагане на диета от ананас е желателно да се приема много минерална вода.

Диета с лимони и лимонов сок може да свали 3 кг от телените мазнини

Приема се под формата на прясно изцеден фреш, смесен с минерална вода и мед. Освен него консумирай и билков чай. Тази диета действа пречистващо за организма и се прилага не повече от 3 дни. Докато трае диета с лимон не се препоръчват физически натоварвания, а след това захранването става само с лека храна.

Вкусът и разнообразието от салати

Многообразните салати правят възможно топенето на калории!

Салати от различни плодове и зеленчуци допринасят добрия тонус, спомагат свалянето на килограми, действат засищащо и здравословно. За 3 дни диета на салати могат да се свалят 700 до 800 гр. дневно.

Научете още, как може да отслабвате с диета с кисело зеле.