5 саксийни растения в къщата

5 саксийни растения, създаващи идеален микроклимат в къщата

Известно е, че всички видове саксийни растения в къщата помагат въздухът в затворени помещения да бъде пречистен, обогатена с кислород и поддържа комфортна влажност. Но сред тях има безспорни лидери, които просто трябва да бъдат умело съчетани в домашните условия. Ако искате да знаете повече за тях ето какво може още да научите:

Стайните растения

За всички растения знаем, че се хранят и с кислород, което означава, че не е добра идея да бъдат поставяни в помещенията където ще спим.

Ето и 5 саксийни растения, създаващи идеален микроклимат в къщата:

Фикус бенджамин и фикус еластика

И двата вида са много издръжливи и непретенциозни. Сред характеристиките им е способността за филтриране на вредни формалдехид.

Папрат – помага на всяко помещение да се развесели

Ако смятате, че страдате от липса на енергия, то знайте, че това растение пречиства въздуха и поглъща вредната радиация от телевизора или компютъра.

Спатфилиум известно още като женско щастие

Това е също от типа стайни растения, за които се смята, че носи в дома любов и щастие. То издърпва излишната влага от въздуха, така че е подходящо да бъде отглеждано във влажни помещения и е в състояние да се справят с плесенни и спори.

Сансевиера – това растение може да направи чудеса

То почиства въздуха, произвежда огромно количество кислород и е в състояние за почистване от вредни вещества секретирани синтетични материали.

В грижата за него се взема под внимание и факта, че е много непретенциозно, не изисква често поливане, както и специално място. То се чувствате добре във всеки ъгъл на къщата.

Фън Шуй при цветята в саксия

Между другото, според Фън Шуй, това цвете е в състояние да абсорбира негативните мисли и енергия. И също така се препоръчва да се постави в стаята на ученици и студенти. Смята се, че растението помага за постигане на успех в училище.

Каланхое – родината на цветето е Мадагаскар

Каланхое е по-подходящ за помещения със сух въздух, тъй като помага за повишаване на влажността в тях. Трябва да се полива обилно, но изисква и много светлина. Между другото, хората вярват в изцелението на каланхое растение. То се използва за всички видове заболявания и често за лечение на възпаления и рани.

Смята се също, че каланхое помага за защитата на дома, премахва на следи от негативна енергия и пр.

Вижте и кои фирми предлагат услуги в грижа за градина, дворове и парцели:

DEPO.BG – почистване на парцели в София;

EVRO5.COM – почистване на запустели дворове;

EVROSONDA.COM – сонди за вода.