Туристически дестинации по света, които завладяват интереса

туристически дестинации
Време е да се замислите за заслужената почивка и ако все още лятната отпуска или новогодишната ваканция ви се струват далеч, то поне направете план туристически дестинации.

Туристически дестинации по света, които завладяват интереса!

В случай, че търсите нещо уникално и искате да преживеете незабравима ваканция, добре е да направите и по-ранна резервация.

Добре е да се потопите в подобна пленяваща картина, дори с малка предсрочка. Селекцията от най-вълнуващите места, които може да посетите в идната година, може да изглежда така:туристически дестинации

Виена, Австрия – красива украса, класическа музика, живописни картини, това е точното описание за Виена. Най-интересното е, че по време на предстоящи празници градът е пищно украсяван и в него се организират чудни шествия. На това място може да се чуе виенската филхармония, да се посетят паметникът на Моцарт, катедрала Свети Стефан и дворцовия комплекс на Шон Браун.

Дубай – ако търсите пътешествие до страната на „лукса“, то това предизвикателство е за вас. Някога Дубай бил обикновено рибарско селце, които само за малко повече от половин век се превръща в голям мегаполис. Днес това място смайва с небостъргачи, пищни хотели и огромни търговски центрове. Дубай е прочут със 700 метровата кула. В него се намира и първият създаден подводен хотел Хидрополис. На това място се намира Архипелаг от 250 острова създадени по изкуствен начин и подредени в реда на географска карта. Дубай е изненадващ и вълнуващ. Той предлага множество чудеса, единствени по рода си. Сред тях са възможността за каране на ски, при условие, че само на няколко километра се намира пустиня. Той предлага гостуване в единствения по рода си хотел с формата на лодка или най-високият в света хотел и т.н.

Куба – ако мечтаете за слънце, мохито, страстен ритъм и море, то това е правилното място. Едни го наричат острова на свободата, но за всички Куба е ненадмината по забележителности, кулинарни изкушения и чисти плажове. Сред атрактивните места за разглеждане са столицата Хавана, Музеят на изкуствата, морският фар, крепостта Кастильо дел Моро в Капитолия. На 130 км. от Хавана се намира Варадеро. Там могат да се видят корали, рижи, делфини и да се посети местния делфинариум.

Белград, Сърбия – намира се върху пристанището на две реки – Дунав и Сава. На това място гостът-турист може да зърне неповторимата красота на парк Калемегдан и едноименната му крепост. Пътят от крепостта към града отвежда през прочутата търговска улица Княз Михаил. По нея има поредица от странни сгради, кафенета, дори модерни бутици. Известна е и бохемската улица Скадарлия. През деня може да се обиколи патриаршията, Скупщината, бившия кралски дворец, Народния театър, църква Св. Марко и храм Света Сава.

Турция – ако сте ценители на средиземноморската кухня и красивите забележителности, то време е да се отправите заслужено в Кушадасъ. Градът-курорт се намира на самия бряг на Егейско море. Той има мек климат, а дори зимата температурите не падат под 10 градуса. На това място има много какво да се види. Тук се намира византийската крепост, стари градски останки на стени, пазили града в миналото. В близост с Кушадасъ се намира световноизвестния Ефес, където се смята, че някога е живяла Богородица. Само на 20 км. от Кушадасъ се разполагат минерални извори и варовиковото чудо Памуккале. Последното е чудна красота, наподобяваща сняг с множество каскади и терасовидни форми. За това място е създадена и легенда, която гласи, че някога самата Клеопатра се къпела във водите му.