5 трика със сешоар

сешоара

Знаеш ли, че със сешоар можеш да сътвориш чудеса?

Искаш блясък, обем, красиви и едри масури или гладко опънати коси, дори обикновен сешоар, може всичко това? Всичко това може да имаш и в най-топлият, слънчев и прекрасен сезон на годината, а какво по-женствено нещо от косите.

Почерпихме инфо от мненията и съветите на специалистите, професионалните фризьори и стилисти. По този начин избрахме да предадем и на теб частица от умението им да придават съвършен вид на женската коса. Било то с преса за коса, маша или сешоари.

Дори сама у дома, може да се справиш с някои от тях. Ето и тях:

Сешоар за стил 70-те

Това е прическата на Мадона и на годините в отминалия век. Тя е така чаровна, секси и разкрива загадъчно чертите на лицето. За целта навий на преса за коса или едра ролка предната част от косите си (бретона), навън. След това сресвай. По същия начин навий и останалите кичури падащи отпред около лицето. Сресвай и тях. И си готова – вълнуващи коси, красиво излъчване на лицето и много шик. За около 20 минути и от разстояние използвай сешоара на най-силната степен. Така ще оформиш идеално косата по естествен начин.

Гладка и елегантна с преса за коса

Модния контраст на романтичните вълни е леко изместен от елегантната, дълга и права коса. Брилянтно права. За целта използвай пресата за коса, но преди да минеш кичурите с нея, постави кристали или балсам с темо защита на всеки косъм. Четки с естествен косъм и широка повърхност, правят косата по-гладка.

Дребни къдрици със сешоар с дифузер

Този тип сешар се ползва винаги за естествени и дребни къдрици. За по-голям ефект използвай пяна за къдрици или балсам за такива преди самото сушене. Винаги задържай дифузера отдолу на косата и леко го притискай в скалпа на главата.

Контрастираща прическа с преса за вафли

Такава се придава с меки букли и дълъг прав бретон. Прави се с преса за вафли и се отнася към модните прически. За целта опъни бретона, а по-дългата част от косата навий на едри ролки. Остани с тях около 30 минути, като предварително си поставила в основата на косъма стилизиращ продукт. Къдрите ще се задържат за по-дълго ако в края ги издухаш със студената част на сешоара.

Секси обемна с професионални сешоари

Може да имаш красива и лъскава грива, благодарение на класическата кръгла четка и маши за коса. В случай, че косата се оплете в четката, нанеси балсам и внимателно изтегли четката.

Още идеи за модерни прически за елегантни моменти, виж следвайки връзката.