5 тактики в общуването и взаимоотношенията

общуването и взаимоотношенията

5 тактики в общуването и взаимоотношенията

За щастието има много научни изследвания, около общуването и взаимоотношенията. Някои от тях се базират на взаимоотношенията в общуването, а то е неизбежна от нашия живот.

Как да подобрим начина си на комуникация с околните и как да заздравим връзките си. Това са деликатни въпроси, които въпреки социалният прогрес, достигат обществото днес и остават на по-заден план.

Предлагаме ви 5 тактики в общуването и взаимоотношенията:

Това, какво е мнението на специалистите и как по-лесно да усвоим тактиката в общуването с околните, нека научим сега:

Експлоатацията

Когато се чувствате извън контрол или по-малко загубени, това може да ви направи безсилни в една връзка. Ако човек се чувства като в капан на другиму и не смее да изкаже личното си мнение, за да не обиди и да не нарани, нечии интерес, то това може да се окаже сериозен проблем. За да изградите връзката си с колеги или у дома, трябва на лице да е свободната воля и работа в екип. Запомнете, че ще постигнете много повече, ако се осмелите да изкажете това, което мислите и чувствате, отколкото вечно да мълчите. С последното рискувате и да загубите правото си на растеж и развитие като личност.

Съзависимостта

Когато вашите действия и мисли се въртят около друго лице, до пълното изчерпване на собствените нужди, това е съзависимост, а тя може да е също толкова изтощаваща, колкото и първата ситуация. Когато създаде прецедент, че някой друг е отговорен за това как се чувствате по всяко време (и обратно). Всички дейности – дори най-баналните неща, като например гледане на някоя телевизионна програма – трябва да се договарят и компрометирани. Когато някой диктува правилата, а вие сте безгласни, това отнема от личното ви Аз и ви прави несамостоятелни.

Защо са важни общуването и взаимоотношенията

Обвиненията

Когато някой ви упреква постоянно в нещо, то той става „неприятел“ за здравето ви. Миналите грешки не са непоправими, пък и всеки греши. Не оставяйте някой вечно да ви манипулира с това, а прехвърлете топката в неговото „поле“.

Ежедневните лъжи

Доверието е в основата на една здрава връзка и когато то е пречупено, това отнема време и желание от страна. Не забравяйте, че един честния противник е много по-добре, отколкото приятел или любовник, който вечно крие нещо.

Какви още могат да са 5 тактики в общуването и взаимоотношенията

Пасивно агресивно поведение

То има много форми, но най-общо може да се опише като невербална агресия, която се проявява в отрицателно поведение. Вместо открито да изразява как се чувства някой прави досадни жестове, насочени към вас. Вместо да каже какво всъщност го притеснява във вас. При здравите взаимоотношения, всички желания и чувства се споделят открито. Направете ги ясни, така, че и вие и другата страна да стигнете до компромис, ако е възможен такъв.

Научете и някои техники да сте по-убедителни.