4 техники да сме по убедителни

техники

Да си успешен, усмихнат и удивителен в днешно време е мечта на всеки човек. За да бъде обаче реалност трябва да сме здраво стъпили на земята и да умеем да печелим словесните дуели.

Какви техники са необходими?

Научете някои техники и похвати, за да сте по-добри на работното място, сред семейство, приятелите или на улицата.

Предлагаме ви 4 изпитани техники за убедителност, независимо, в какво трябва да накарате околните да вярват. Сами ще се уверите, че тактиката работи, дори ако трябва ясно да заявите на света, че Човечеството, обратно на всички научни доказателства е произлязло от извънземна раса или, че черното е бяло, а бялото черно. Трябва само да накарате околните да погледнат през призмата, през, която вие гледате, а това става и невербално.

На база наблюдения и заключения, учени и специалисти затвърждават, че успех се постига, когато:

Спечелим колегите на своя страна – стратегията тук дава наклон към повторенията, а те от своя страна убеждават околните, че даденото мнение или теза са трайно затвърдени от околните. В случай, че ви предстои презентация на нов продукт или излагане на иновативни виждания за развитие на даден проект пред ръководството, опитайте да потренирате презентацията сами и пред огледало. Специалистите са установили, че човек може да е много по-уверен, когато предварително направи стабилна подготовка, а за да е сигурен и убедителен, трябва визуално сам да се убеди, че изглежда и се държи добре пред публика. Психолозите още съветват, че за да сме достатъчно убедителни трябва леко да накланяме глава, по начин, който и събеседника ни го прави. В общи линии сами трябва да създадем вербален образ от невербални похвати. Така много по-лесно се разбираме с хората около нас, когато сме настроени към една и съща честота. Създаването на хармония в общуването с приятелско изражение, без това да нарушава йерархията в службата действа с много по-голяма сила от съдържанието на презентацията.

Важни за убежденията са компромисите – компромиси правим често в ежедневието си, но когато става дума за половинката ни, много пъти сме на друго мнение. Американски психолози са установили, че нежната половина на човечеството има много по-голямо въздействие в конфликтна ситуация. Ето, защо те съветват не само и всеки път жените да печелят спора, а да оставят и силните си половинки. Тази стратегия помага много и кара партньора да ви гласува по-голямо доверие и да е уверен в бъдеще, спрямо вас.

Привлечете приятели към вашата кауза – други учени от Калифорния установили, че за да е подплатено едно становище с успех, то за него е нужна и визуализация или намесата на лична история. Тези две неща допринасят всеки друг да приеме по-присърце Вашата кауза, вместо да се отнесе с пренебрежение и скептицизъм. Добрата стратегия тук съветва да подплатите всяко ваше твърдение, не толкова с цифри и статистика, колкото трогвайки с реални данни, случки и примери.

В магазина и на улицата се договорете за най-добрата цена – в случай, че сте купувач на автомобил или недвижимо имущество, то повече от ясно е, че цената се договаря винаги. Щом ще купувате предложете цена с 15-20% по надолу от това, което може да платите. В случаи, че сте продавача, то завишението с този процент трябва да е факт. Истината в убеждението за най-изгодна цена е това, че човека отсреща винаги очаква промоцията, а от вас зависи дали ще успеете да го убедите да продаде или купи на тази цена.техники