5 начина да се наслаждаваме на живота

да се наслаждаваме на живота

Как да се наслаждаваме на живота

Питали ли сте се, какво не ви достига, за да се научим да се наслаждаваме на живота?

„Hygge“ е датски термин, означаващ усещане за комфорт и удовлетворение. Важен е защото: точно това се получава от хората, които се наслаждават на прости неща в живота. Датчаните се смятат за един от най-щастливите хора на планетата и това не е трудно да се долови. Те редовно плащат най-високите данъци, но повечето вярват, че това помага за подобряване на обществото.

Нека, да разгледаме произхода на термина „прегръдка“. Той е от норвежки произход и родом от 16 век. „Hugga“ означава „комфорт“ или „успокояване“, което е подобно на английския глагол „hug“ – „hug“. Смисълът на hugge е да се наслаждаваме на простите неща, които ни заобикалят всеки ден. Например, сварете горещ чай и прочетете книга до прозореца, след което се наслаждавайте навън как вали. Или запалете свещи и се насладете на уютната атмосфера в къщата. Искате да знаете в какво се използва практиката за прегръдка? Как може да създадете по-щастлива и по-топла среда, в която да живеете в пълна хармония? Какво да направите, за да се научите как да се наслаждавате на живота?

Предлагаме ви да научите от тук: товарнипревози.com.

Ето и 5 начина да се научим да се наслаждаваме от живота у дома:

  1. Обърнете внимание на осветлението

Осветлението е едно от онези неща, които не изискват много пари. Необходимо е обаче правилно привеждане в съответствие. Използвайте настолни лампи и подови лампи. И също така се опитайте да сведете до минимум осветлението на въздуха, особено ако то е супер ярко.

Лампите на нивото на тялото създават по-топъл фон. В резултат, стаята изглежда по-удобна и привлекателна. Поставете много свещи, но внимавайте с техните аромати, цветове и форми.

Украсете интериора с различни топли многоцветни крушки. Те ще помогнат за създаването на много спокойна среда, върху която са фокусирани всички принципи на прегръдката.

  1. Дайте смисъл на интериора

Вместо да претрупвате рафтовете с безброй книги, анализирайте колекцията си от сувенири и сладки малки неща. Помислете кои от тях са важни за вас.

Напълнете интериора с уютни предмети за пътуване. Те ще послужат като причина за разговор. Те също ще ви донесат топли и положителни емоции , винаги когато ги погледнете. С тяхна помощ ще може да се наслаждаваме на живота?

  1. Поканете близки приятели да прекарат време с вас

Hyugge не е само дизайн и декор за дома. Hyugge влияе, върху цялостното качество на живот и отношенията, които поддържате с близки хора. Трябва да сте много внимателни не само, с кого прекарвате времето си, но също и с този, когото поканите в дома си, да правите всичко заедно.

Според прегръдката всички хора се считат за равни. Никой не се опитва да отстоява господство над някого. И никой не се опитва да докаже делото си. Hyugge е преди всичко хармония.

  1. Загрейте с топли напитки

Подарете си чаша любим чай, преди да си легнете. Или прекарайте известно време сутрин на горещо кафе. Трябва ви само момент, за да буквално „помиришете кафето“. Варете различни видове чай или кафе, какао, горещ шоколад, греяно вино, всичко нека да ви е под ръка.

  1. Комбинирайте екстериора и интериора на къщата

По възможност оставете вратите отворени и създайте отворени пространства. Подредете растенията навсякъде. Смята се, че растенията в къщата имат лечебен ефект, както и това естествено средство за пречистване на въздуха.

Изборът на растения и после грижите за тях ежедневно също е това, което характеризира прегръдката. Купете букет цветя, отделете стъблата и ги подредете в малки вази. Поставете всяка ваза, където искате.

Създайте отворено пространство, в което може да се забавлявате и да седите с хора, идващи на гости. Може да се насладите на слънчевата светлина или да се възхищавайте на дъжда.

Дори, ако домът ви няма двор или градина, винаги имате прозорци. Отворете ги възможно най-често. За поддържане на чисто пространство е необходим постоянен поток въздух.