5 места подходящи за зимни празници

Туризъм

Идеи за почивка по време на зимни празници

Дългите уикенди, през зимата са приучени да съвпадат с новогодишните дни и това време е чудесен момент за планиране на ваканция по време на зимни празници. Това е, една чудесна възможност да отидете, дори на кратко пътуване.

Къде и как да изкарате по време на зимните празници

И, какво по-хубаво от това да изпитате най-уютните празници през годината в напълно неочаквана атмосфера на друга държава, особено ако баналните тържества в клубове или у дома, пред телевизора вече не ви правят впечатление. Като цяло, пригответе се! Къде може да отидете да се забавлявате, през зимните празници, нека сега да ви кажем.

Ваканция по време на зимни празници

Ваканция по време на зимни празници

  1. Париж

Тази опция ще е интересна за двойки в романтични връзки, семейства с деца или тези, които отдавна искат да посетят френската столица. По-добре е да резервирате коледно турне до Париж предварително. Цените в навечерието на празниците могат да се покачат няколко пъти. Може да се потопите в очарователната новогодишна еуфория с други жители на площада до Айфеловата кула. Посетете уютни ресторанти, разходете се из музеите или уютните улици на града, прегърнали своята сродна душа. Истинско романтично бягство! За семейства с деца на първо място ще представлява интерес Дисниленд. Това е мястото, където в този период се организират и много развлекателни събития. Вижте още 10 факта, които не знаете за Дисниленд.

  1. Рио де Жанейро

От какво се нуждаят тези, които искат да се потопят във вечното лято. Крайбрежието на Копакабана е идеално за това. В допълнение към атракциите на града и коледното пазаруване, може да участвате в традиционното бразилско празнуване на Нова година. Сми ще се уверите, че тези хора обичат и знаят как да се забавляват. Например, на най-известния плаж се организира масивно парти с участието на най-известните диджеи. Самите хора идват в бели дрехи. Забавлението с шампанско и танци продължава от вечерта на 31 декември до обяд на 1 януари.

зимни празници

Още зимни празници за Нова година по света

  1. Единбург

Както знаете, за европейците, за разлика от нас, основният зимен празник е Коледа, а не Нова година. И все пак, тук може да намерите съмишленици. И това са шотландците, които като нас празнуват идването на следващата година в специален мащаб. Истинско огнено шоу се провежда близо до Единбург. На това място огънят е символ на Нова година от времето на древните келти. Празненствата започват на 30 декември и завършват едва на 2 януари. Шествия с факли, огнени представления, изпълнения на известни личности и дори зимно плуване в реката … Всичко това, ще ви даде незабравимо преживяване в шотландската столица.

зимни празници

Зимни празници тук и сега!

  1. Санкт Петербург

Един от най-красивите градове в Русия по време на новогодишните празници. Той става още по-елегантен и очарователен именно покрай Коледа и Нова година. Витрините на магазините са пълни с оригинални новогодишни сувенири, по улиците има много светлини. И в най-важната нощ от годината, в сърцето на Санкт Петербург, на самия Дворцовия площад се провежда невероятно колоритен концерт. Той завършва с ослепителна заря. Ако искате да почувствате истински празнична атмосфера, да посетите Ермитажа и други забележителности в този удивителен град на Нева, едва ли ще намерите по-добро време.

  1. Доминиканска република

Латиноамериканският вкус и темперамент на жителите на тази страна са особено очевидни при специални случаи. Ако искате да се убедите в това сами и да се потопите от студа, директно във водите на сините лагуни, тогава Доминиканската република с удоволствие ще предостави такава възможност. Водата е около +27 ° C и ви позволява да плувате, да се наслаждавате на плажа. Там климата е с ниска влажност и постоянно слънце. Истинска райска ваканция в страната на вечното лято. И все пак, трябва да помните, че новогодишните ваучери за Доминиканската република са два пъти по-скъпи. Най-популярните места по това време са полуостров Самана, курортите Пунта Кана и Пуерто Плата. Хотелите организират коледно-новогодишна програма. Така че, наслаждавайки се на топлината, ще има време да си спомните за самата зима и как зимните празници се чества в условията й.