4 любопитни неща за дамската шапка

Шапката – вечен театър и начините, по който може да я носим. Не е ли това мечта на всяка дама да изглежда безупречно дори полугола на плажа?!

Лято е, а взехте ли шапка за плажа?! Ако старата ви е омръзнала, сега е момента да обновите аксесоарите от шапки в гардероба. Как да изберете и как да носите летните шапки, научете сега.

Специалистите дизайнери по облекла споделят, че най-голямото вдъхновение за създаване на модата е самата жена. Сега е момента да се разтършувате в гардероба и да намерите там, разнообразни стари модели на шапки, гердани, шалове, копчета, брошки, панделки, сухи или изкуствени цветя. С тях може да разкрасите старата шапка от миналото лято и да се позабавлявате с артистичност, женственост и загадъчен сексапил, на които само вие сте способни.

Предлагаме ви 4 свежи идеи:

  1. С шапките всичко е възможно – според дизайнерите по облекла лятото позволява неограничени възможности за аранжиране на дамски шапки. Така, че не се ограничавайте, а изберете модел, който в най-голяма степен подхожда на облеклото ви и ви кара да се чувствате естествено. Най-подходящата шапка за летния сезон е тази, която дава възможност на носещата я дама да изрази себе си, право на свобода и творчество в аранжирането.
  2. Носенето на шапка издава самочувствие и увереност – според опитните дизайнер на шапки, дамската такава с периферия е измислена, за да накара мъжа да се поклони пред дамата, преди да успее да поздрави и да види очите й. Шапката е признак на респект, уважение и създава самочувствието у жените. Шапката с периферия никога не е лесен избор и дамата, която я избира винаги е затруднена. Има жени, които избират поне 3 часа, а в крайна сметка купуват първата шапка, която са сложили на главата си. Това е нормално и истината е, че всяка шапка в началото стой неестествено на главата ни, а ние сме тези, които трябва да и вдъхнем живот и да влезем в дадена роля, за да я одушевим. Шапката е театър, смятат дизайнерите и тя е едно от малкото наистина женствени неща в гардероба на нежния пол.
  3. Шапка за всеки повод – с шапка на работа също може да отидете, но не залагайте на прекалено тежката и голяма периферия – първо, защото няма да е удобна за придвижване в градския транспорт и второ, защото може да създаде излишно усещане от запарване.
  4. Шапка за плажа – не залагайте на капела с прекалено голяма периферия за плажа. Специалистите съветват, че вятъра на морето е твърде силен понякога, а голямата периферия само може да ви затрудни и да улесни вятъра, за когото няма да е проблем да я отнесе надалеч. За вас остава една голяма гонка и ако не сте необвързана и неангажирана, това няма да е проблем, в обратен случай може да коства голяма доза усилия и нерви по време на почивката.

Дизайнерите на дамски шапки съветват на плажа да използвате специални фиби, с които да я прикрепите за косите си, вместо да връзвате с панделки и връзки – първо, защото създават неудобство и второ не са толкова модерни. В избора на шапка за плажа, заложете на естествената материя, която няма да запарва, няма да тежи и ще създава нужната проветривост на косата. Последната вържете, за да разкрива лицето и да не се увива около врата, създавайки неприятни усещания.