2 типа най-често избирани училища

Всеки родител има свои разбирания и мотиви, кое училище е най-доброто за неговото дете и за него самия. Съобразно възможности, интереси на детето, особености на учебното заведение, всичко представлява стълбица от критерии, по която се избира.

Защо сега повдигаме този въпрос, а не в началото на септември месец, броени дни, преди да удари училищният звънец? Нека си го кажем – в големите градове наплива е много голям, затова ако търсите не просто училище, а перфектното образование за вашите деца, то трябва да започнете с търсенето от по-рано.

Запознайте се с приема на документи и записванията онлайн и школа American English Academy.

Ето и 2 типа най-често избирани училища за начало образование:

  • Квартални училища – тези училища са най-подходящи за най-малките ученици. Особено, ако кварталното училище е и елитно училище. Добрите страни на кварталните училища са, че е близо до дома, в класа може да има деца познати от квартала и стресът на ученика ще е по-малък. Много вероятно е в класа да има и деца от детската градина, а това е най-добрата среда за първокласника. Най-добрият вариант е ако училището е без гимназиална степен, защото така за малките ще е по-спокойно. От първостепенно значение са базата и педагозите.

Недостатък е, че ако няма наплив на ученици, критериите на училището ще са занижени. В такова училище попадат деца с по-слаби амбиции, а това неминуемо води и до по-слаба конкуренция и мотивация на учение.

  • Профилирани училища – това са всички онези специализирани училища, в които обучението е съсредоточено над един предмет: музика, балет, спорт, рисуване. Музикалните и балетни училища предлагат обучение от най-ранна детска възраст. В тях децата са селектирани, което е един от плюсовете. Другият е, че дори детето да не стане музикант или танцьор, след време ще се е докоснал до изкуството и ще го цени. Наред с това ще се е научил на желязна дисциплина и усърдие.

Минусите на профилираното училище са свързани с това, че на 7 годишна възраст, детето едва ли знае какво точни иска от живота. Всички малки деца мечтаят да пеят, танцуват или свирят на китара, пияно. След време обаче може да не е така. За този вид образование се иска много труд.

2 типа най-често избирани училища

Родителите трябва да се замислят – заслужава ли си децата им да жертват толкова много часове в усилени упражнения в името на успеха. Освен това обучението в такова училище е свързано със сериозна финансова инвестиция – скъпи музикални инструменти и аксесоари, допълнителни частни платени уроци.

International school Sofia