12 племена, чиито тайни все още не са разкрити

tribes

Няколко племена, за които все още не знаете

Днес на Земята живеят над 8 милиарда души от различни племена и народи. Много от тях, крият тайни за потеклото си, за които малко хора знаят. Решихме, да ви разкажем за някои от тях.

Маи

Маите са най-загадъчните хора, съществували някога. Около тях има забулени, повече въпроси, отколкото отговори. Те са известни със своята писменост, математически и астрономически системи и архитектура. И все пак, съществуват много тайни, над които учените са натрупвали познанията си с години. По-специално за антрополозите, най-силен интерес представлява произходът на маите.

народа

Инките

Inca е името на народ, който е живял в огромна империя на Южна Америка, през периода 11-16 век. Инките имали собствена писменост, календар, силна и многобройна армия и дори поща. По това време империята на инките била най-голямата държава по отношение на населението на планетата (5-12 милиона души). Учените и до днес, не са разбрали много от своите тайни, по-специално причината, поради която са изчезнали.

народа

Guanches

Гуанчите се считат за първите обитатели на Канарските острови. Испанските завоеватели се сблъскали с тях, през 15 век и се сближили с тях. Гуанчите се считат за потомци на мистериозния континент Атлантида. Този народ имал особена концепция за красота. По-специално мъжете им били високи, с руса коса и светла кожа. Момичетата били смятани за красиви, ако не са твърде слаби.

народа

Туба

Тубу са номади, живеещи в пустинята Сахара в Африка. Интересно е, че произходът им е по майчината линия, но нямат матриархат. В същото време никой не знае точно откъде са се появили хората от Тубу.

народа

Chaumbri

Това е племе, живеещо по езерата Chaumbri, Папуа, Нова Гвинея. Забележителен при тях е факта, че не жените, а мъжете си правели грим, полагали лични грижи и разкрасяване. В този народ, жените заемат ръководна позиция и решават всички важни въпроси.

народа

Хопи

Хопите са от племена на индианци, живеещи в американска Аризона. Имат много зрелищни и интересни ритуални танци, заради които често са наричани „танци със змии“. Хопи вярват, че змиите са техни братя и се молят за тях.

народа

Още няколко народа и племена с техните тайни:

Чуваш

Чувашите са​​ голям народ, който живее в Поволжието. Една от легендите разказва, че някакъв Чуваш взел със себе си птица от гората и я занесъл у дома си. По-късно, тя се превърнала в младо и красиво момиче. Децата на този народ били наричани чуваши.

народа

Хотентоти

Хойхоите са едни от малкото племена със специална връзка с природата. Те консумират голямо разнообразие от растения, за много от които науката не знае. По този начин, могат да оцелеят в най-трудните условия.

народа

Парсис

Това е малка индийска общност, наречена Парси. Те са имигранти от Иран. Този народ следва теорията на зороастризма, на която Фреди Меркюри бил пламенен привърженик. Отначало се занимавали с търговия, след това се преместили в Индия, но не приели местната кастова система. Интересното е, че парсите са малки, но са сред най-богатите хора в страната.

народа

Бесермяни

Бесермяните са фино-угри, живеещи в Русия. Техният брой достига само две хиляди и половина. Те изповядват християнството, смесено с исляма и други религии. Например, кръщението на бебе се извършва, сред бесермените не в църквата, а у дома. Бебето се предава от ръка на ръка от роднини, събрали се около богата маса. Богата трапеза символизира здраве и богатство.

народа

Кряшенс

Кряшените са малка етническа група, живееща в Татарстан. Уникални са с това, че етнографите все още не знаят откъде е произхода им. Според общоприетото мнение, през 16 век, когато християнството се разпространява в тази област, те го приемат, но етносът се развива изолирано. Следователно Кряшените имат християнски традиции, смесени с езическа.

племе

 

Алакалуф

Това са представители от коренното население на Чили. Те и днес живеят в страната. Този народ имат много интересни и необичайни традиции. Например, алакалуфите много се страхуват от кошмари. Те сериозно вярват, че кошмарите са причинени от зли духове навсякъде.

Разгледайте и повече по темата: Кубър Педи – подземен град.