10 съвета за модни комбинации на чизми

чизм, дамски ботуши, боти

Навярно и вие като всяка модерна жена обичате да експериментирате, а когато стане въпрос за чизми и обувки, едва ли може да устоите на изобилието от предложения.

Чизми – неостаряващ моден шик и в настоящия сезон!

За едни напомнящи най-древната професия, мощно оръжие за съблазън, а за други поредния начин да представят добър стил и комбинация от дръзка и елегантна визия. За да не се получи обаче неприятна гледка или неуместна смесица е добре да знаете за 10-те правила за носенето на дългия ботуш:

ЧИЗМИ

Материи чизми – кожените модели са най-добри в естествен вид. Разбира се няма по-добро от естествената кожа, стига да можете да си я позволите. Еко чизмите и велурените чизми също са подходящо предложение. Не се препоръчва лачени чизми, защото са приемани за прекалено дръзки.

МОДНИ КОМБИНАЦИИ НА ЧИЗМИ

Дизайн в чизмите за жени – подходящи са изчистените модели. Прекалените връзки, декорации, резки не са на пиедестал, нито моделите на дупки.

Височина на тока в чизмите – комбинациите в тока на този тип ботуш трябва да са строги, а именно – нисък и дебел ток или висок и тънък ток. Всичко около избора им зависи от индивидуалната нагласа и личния вкус.

МОДНИ КОМБИНАЦИИ НА ЧИЗМИ

Комбинации на чизми с панталони – тесни джинси подхождат на почти всяка жена. Изключени са съчетания на носене на панталон тип чарлстон или чизми под самия панталон.

МОДНИ КОМБИНАЦИИ НА ЧИЗМИ

Комбинации на чизми с поли и рокли – пола, шорти, рокля съчетани с високият над коляното ботуш изисква съчетания в тон с клин или чорапогащник, без принт. Когато се постигне елегантно излъчване може да се забележи и издължаване на краката.

МОДНИ КОМБИНАЦИИ НА ЧИЗМИ

Комбинации на дълги дамски ботуши с аксесоари – не прекалявайте с броя и размерите на аксесоари, защото чизмите достатъчно силно визуализират и поставят модния акцент. С грима също не бива да се прекалява.

МОДНИ КОМБИНАЦИИ НА ЧИЗМИ

Модели дамски чизми – дали високият ботуш стои плътно по краката или е по-свободен, зависи от това как смятате да го носите. Прекалено тесните високи над коляното ботуши не са удобни с деним, та макар той да е много впит.МОДНИ КОМБИНАЦИИ НА ЧИЗМИ

Силует и съчетания на чизмите – прекалено многото разграничаващи линии при чизмите не са желателни. Силуетът има нужда от максимално изчистване. Яркорозово, яркожълто, яркочервено са недопустими. Съчетания на чизми в тъмнокафяво, черно, сиво, синьо, бордо, зелено или охра са подходящи и лесно се комбинират със зимния тоалет и връхната дреха.

ЧИЗМИ

Чизми, според телосложението – колкото и красиво телосложение да имате не може да комбинирате дългият даски ботуш  в много ярки цветове и с минипола, също като Джулия Робъртс в „Хубава жена“. Подобна комбинация е твърде дръзка и за най-смелите, а и гарантирано провокира всички погледи, напомняйки за „лека жена“.МОДНИ КОМБИНАЦИИ НА ЧИЗМИ

Чизмите, според прасеца – при много едри прасци е желателно да се избягват ярки или много шарени съчетания на клин или чорапогащник. Моделите в черно са най-подходящи, защото визуално издължават тялото.