10 растения с положителна енергия

растения за положителна енергия

Най-често растенията се използват за украса на домове или офиси. Те добавят много свежест и естествено докосване към атмосферата. Освен че са добри аксесоари за домашен интериор, много растения наистина подобряват потока на положителната енергия и създават усещане за благополучие, всеки ден.

С тях може да намалите отрицателната енергия, като добавите някои специфични видове и във вашия дом или офис. Това ще е от полза не само за вас, а и за други. Ето 10 растения, които привличат положителна енергия.

  1. Бамбукът на щастието (Драсена Сандър)

Ако искате да внесе здраве, любов и късмет в живота ви, бамбукът на щастието е домашно растение, което трябва да присъства у дома. Това растение се използва от хиляди години в Азия като символ на късмет и просперитет.

  1. Дяволски бръшлян

Друго популярно растение, което привлича положителна енергия в стаята, е Epipremnum golden. Според Фън Шуй, това растение произвежда положителен поток от енергия, който привлича щастие и късмет. Ето защо се препоръчва да поставите това растение в къщата.

  1. Салвия

Тя може да се използва, срещу отрицателни емоции, като гняв и страх. В Северна Америка има традиция, наречена „размазване“, където хората горят бял градински чай, за да се отърват от отрицателната енергия.

  1. Tulasi, Свещен босилек

Свещеният босилек е част от хиндуистката култура и аюрведическата медицина. Той помага да се пречисти въздухът от отрицателна енергия и привлича положителни вибрации в околната среда. Смята се, че отглеждането на босилек в дома или градината има духовно лечебно въздействие върху околната среда.

  1. Орхидеи

Според Фън Шуй орхидеята е растение, което привлича положителна енергия. Тя не само подобрява енергията в къщата, но и подобрява живота на самите собственици, както духовно, така и физически.

  1. Spathiphyllum, Спатифилум

Известно още като калии, момина сълза или лилии на света, те представляват красиво цъфтящо растение, което може да помогне за просперитет, духовно, психически и физическо израстване. Лъскавите листа подобряват притока на добра енергия във вашия дом. Това растение почиства въздуха, унищожава и неутрализира вредните газове в помещението.

  1. Розмарин

Розмаринът е много добър за физическо и психическо благополучие. Също така помага при почистването на въздуха. Мирише толкова невероятно, че може незабавно да развесели, да намали умората, да се бори с безпокойство, да подобри паметта, да се справи с безсънието и загубата на власт.

  1. Жасмин

10 растения, които с положителна енергия

Жасмин привлича положителна енергия и помага за укрепване на вашите връзки и изграждане на романтика. Сладкият аромат на жасмин помага да се елиминира отрицателната енергия от стаята и увеличава увереността и оптимизма.

  1. Алое Вера

Алое вера е носител на късмет и положителна енергия. Енергията, която освобождава, може да отблъсне дори тъга и скръб.

  1. Хризантема

Хризантемата също привлича положителни вибрации, избягвайки отрицателните. В будизма, хризантемата е чиста и честна. Китайците и японците вярват в лечебната сила на хризантемата. Това растение допринася за благосъстоянието на къщата и също така символизира дълъг живот.