10 неделни хитринки за разкрасяване – втора част

хитринки за разкрасяване

Като продължение на предходната тема за „10 неделни хитринки за разкрасяване„, за малко пари, с природни и кулинарни средства, през уикенда, продължаваме с някои маски:

Предлагаме ви някои неделни хитринки за разкрасяване:

  1. Маска за ръцете – изсипете 1 с.л. захар в шепата си и добавете 1 с.л. зехтин (може и олио). Започнете да втривате из цялата зона на ръцете, като наблегнете на ставите ноктите и около тях. Продължете така колкото може да издържите. Важно: Първият път винаги се получава леко зачервяване на кожата, но ефекта след измиване с хладка вода е невероятен. Гарантирано ще имате бебешки мека и гладка кожа поне 3 дни.
  2. Маска за стъпалата – за стъпалата на краката може да ползвате маската за ръце, която по-горе споменахме, но може да направите и друга. Тя се състои от морска сол (смляна с кафемелачка на по-ситно) и зехтин. Отново като в по-горе споменатия случаи втривате в проблемните и по-груби зони, а след това изплаквате с малко хладка вода, подсушавате и натривате с подхранващи кремове. Обувате памучен или хавлиен чорап за по-силен ефект на проникването.
  3. Ексфолиант за тяло – чудесен ексфолиант, които едновременно прави кожата мека като коприна и гладка като „бебешко дупенце“ е смлялото кафе. С него може да натриете всяка част на тялото си с кръгови движения и на мокра кожа, още преди къпане. Докато направите останалите процедури в банята може да оставите кафето да действа по тялото ви. Кофеинът подобрява кръвообращението и допринася за отстраняване на целулита, затова е добре да се наблегне на проблемните зони при натриване с ексфолианта за тяло. Ексфолианта премахва мъртвите клетки от кожата. Прави се един път седмично.
    разкрасяване
  4. Подхранваща маска за кожата на тялото – ако не разполагате с вана, може да натриете няколко капки етерично масло на мокра кожа и да оставите да действат поне 10-15 минути. Това се прави задължително след ексфолирането на тялото.
  5. Ексфолианти за лакти, пети и колена – вземете няколко лъжички мед, цедено мляко, какао на прах и захар. Смесете ги и с получената каша натрийте петите, лактите и колената. Втриването става с кръгови движения и в рамките на поне 10 минути. Кожата се енергизира, подхранва и хидратира. След това изплакнете с хладка вода.

В тези лесни стъпки, всяка жена и момиче ще може да преобрази себе си и да усвои техниката по разкрасяване.