10 ценни съвета за щастие и партньорство

щастие и партньорство

Съществува ли формула или закон, който да установява това е правилно, а онова не в една връзка?! Може ли да се постига хармония между партньорите, дори след над 10 годишен брак.

От множество направени анкети, много от които между най-щастливите влюбени по света, специалистите психолози по семейните отношения стигат до извода:

Има поне 10 ценни съвета за щастие в партньорството!

От тях и ние може да се поучим.

Ето и тях:

Настройка над позитивно мислене

Щастливите двойки се съсредоточават над търсене на положителни качества в половинката.

Общи интереси

След години взаимно съжителство, нормално е двойката да си е омръзнала. Търсете взаимни интереси, но те да не са само и единствена връзка с партньора. В противен случай рискувате да го задушите и бързо да си омръзнете.

Вяра и поощрение

„Там, където не пуши комин, няма живот“.

Нормално е и в най-щастливата връзка да изникнат препирни. Въпросът обаче е да намерите разумно решение, да гласувате доверие и да поощрите половинката си. Същото се очаква и от него.

Лягане заедно

В началото всичко е прекрасно, а сега все единият ляга по-рано, а другият има още нещо за вършене.

Припомнете си колко „сладко“ е да докоснеш кожата на другия, да усетиш топлината и близостта му.

Работата никога не свършва, затова намирайте време в друг час на деня за нея.

Не забравяйте „лека нощ“

Дори да сте се скарали, не забравяйте пожеланието за „сладки сънища“. Така половинката ви ще разбере, че няма нерешими неща в името на общото-семейно благо.

Ходене, хванати за ръка

Истински щастливите двойки вървят хванати за ръка. За тях не е най-важното да се придвижват по-бързо или да гледат в страни, а това да партньора си.

Обаждане или смс

Сещайте се и през деня по време на работа да пратите съобщение на мобилния, на и-мел пощата или се обадете, или да пишете на всички онези съвременни мобилни приложения, създадени имено за тази цел….Просто така, за да видите как е той.

Прегръдка за добре дошъл

Прегръщайте се всеки път, когато видите любимия.

Кожата има памет, а когато изпитва приятни усещания, това премахва усещането за самота.

Прегръдката е много важна. С нея сме закърмени от най-ранна детска възраст. Посетете и връзката: „Бозайник бебе – тайните на кърменето“ и сами ще се уверите в казаното.

Без срам във връзката

Хората, които се обичат не крият връзката си, не се срамуват да се прегърнат, да се целунат или да ходят хванати за ръце.

Напомняйте си, колко се обичате

Когато се случат най-лошите неща, хората се упрекват, защо не са казали или направили нещо. Не позволявайте това да става и във вашата връзка.

Казвайте си всеки път, колко много се обичате…, та макар само веднъж на ден да е!