10 интересни факта за Франция

факта за Франция

10 интересни факта за Франция

Ако споменем Франция, повечето хора ще си помислят за вкусна храна, страхотно вино, мода, пресни кроасани и изтънченост. Така нека да оставим малко стереотипите и разгледате тези 10 очарователни факта за Франция.

Освен с Айфеловата кула, ето с какво може още да свързвате тази страна:

франция

  1. Франция е една от най-посещаваните страни в света

Независимо, дали искате да посетите Франция, за да изпитате шика и изтънчеността на Париж, или да се отпуснете сред красивата провинция, едва ли ще останете сами. Страната е една от най-посещаваните страни в света, като над 80 милиона туристи посещават Франция всяка година.

  1. Декорациите за коледни елхи произхождат от France

Традицията да се украсяват коледни елхи с играчки възниква в Източна Франция, през ХVІ век. Преди това коледните елхи били украсявани с плодове и цветя. Но когато реколтата от ябълки се провали и стъкларят в село, наричан Götzenbruck, правел стъклени играчки, за да замени ябълките. Оттогава тази традиция се е утвърдила.

  1. Фреснската държава е „затворена“ в неделя

Ако посещавате Франция за уикенда, тогава не очаквайте да пазарувате в неделя. Повечето магазини ще бъдат затворени през целия ден в неделя, а много от тях ще бъдат затворени и в понеделник.

  1. Френските жени живеят по-дълго

Ето още един интересен факт! Френските жени имат най-висока продължителност на живота в Европа. Сега ще попитате, това в резултат от френската диета ли е и веднага ви казваме, начин на живот или нещо във въздуха? Никой не знае със сигурност защо, но е факт. Френските мъже нямат голям късмет. На тях се пада една третата най-висока продължителност на живота в Европа.

  1. Във Франция не се дават бакшиши

Обслужването винаги е включено в сметките за френски ресторанти, така че няма нужда да давате бакшиши. Може, обаче да оставите няколко евро, ако искате.

  1. Дънките идват от Франция

Повечето хора смятат, че дънките произхождат от САЩ, но те са измислени във France и внесени в САЩ от Леви Щраус. Платът носи името си от града, в който е възникнал и това е бил Той.

  1. Френското целуване не произхожда от корените на страната

Никой не знае със сигурност откъде са дошли френските целувки, но няма доказателства, че тази страстна целувка е измислена от французите.

  1. Само в аптеките във France се продават лекарства

Аптеките във Франция обикновено продават само лекарства. Не може там да купувате, например продукти за грижа и хигиена.

  1. France е дом на сирене и вино

Франция е дом на сирене и вино. Тя е един от най-големите производители на вина в света. И като перфектно допълнение към всичко това, в нея се произвежда и над четиристотин различни сорта традиционно сирене. Тук може да разгледате 21 комбинации между вина и сирена, само за ценители.

  1. Частните ДНК тестове са незаконни във Франция

Има още един интересни факти за тази европейска страна, като например:

Тя е единствената държава в света, в която частните ДНК тестове (например за доказване на бащинство) са незаконни.