Що е то метеопатия

метеопатия

Слънце грее, дъжд вали, а от високите температури чак ви прилошава. Всичките аномалии на времето се отразяват под една или друга форма на здравето ни.

И дори в моментите, когато кръвното ви драстично се е покачило или понижило, това може да говори за продължителните дъждовни и проливни дни.

Що е то метеопатия

Когато времето е много влажно, а задуха голям, в топлите летни дни може да се блокира топло обмена в тялото. Това повлиява на отделянето на пот по повърхността на кожата. Това, от своя страна води до изтощаване на организма, а той, реагира, чрез сърцебиене.

Не са редки и случаите в такива моменти, които може да се стигне до слънчев удар, синкопи или топлинна аномалия. Топлият и прекалено влажен въздух затруднява дишането, а то от своя страна води до дифузия в белите дробове.

Статистиките за метеопатията

Дори статистиките и направените изследвания потвърждават факта, че повечето хора усещат дискомфорта на времето, смяната на сезоните все повече и по-често, отколкото в миналото.

Никой не е защитен от хаоса в прогнозите за времето навън, а някой дори твърдят, че сезонността е виновник за глобалното затопляне. Зачестилите летни бури обясняват и агресията у хората, нервността и объркаността.

Кой е застрашен от метеопатия

Метеочувствителни днес са всички хора на планетата, защото под една или друга форма, те усещат всяка промяна във времето, както от край време животинският свят е усещал тези промени.

За метеочуствителните хора е известно още, че усещат топлите фронтове на атмосферата изразявайки това с отпадналост, сънливост или вялост.

Не по-малко стресиращ е и факта, че от мрачното и студено време много хора изпадат в депресии. Последното се обяснява и с повишена влажност на въздуха, която довежда до мигренозни пристрастявания, ставни болежки и т.н. Силният вятър или буря с гръмотевици пък обяснява безпокойството, раздразнението и депресията при чувствителните.

И споменавайки всяка от промените на климата и атмосферата, нека не изпускаме магнитното влияние. Много често чуваме някой да се оплаче от главоболие. Малко по-късно разбираме това и от другиго. Често, в края на деня, чувайки метеорологичната прогноза в новинарската емисия и си даваме сметка, че всичко е било в резултат на магнитни изригвания.

Всичко това научно се обяснява с натрупаните в атмосферата, преди буря или след такава положително заредени йони. И въпреки, че са положителни, те действат отрицателна на човешкото здраве.

В случаи, че и на вас въздейства метеопатията, под една или друга фирма е добре да потърсите консултация със специалист или да намерите природни защити за отслабване на симптомите й.

Научете още 5 полезни съвета за справяне с метеопатията!