Упражнения за оформяне на прасци

Упражнения за прасци

Има лесни упражнения за оформяне на прасци

Всеки човек има части в тялото си, на които обича да се любува и такива, които го карат да се намръщи или да отбягва да ги поглежда, с цел да не се дразни от вида им.

Знаете ли обаче, че може да изваете всяка част от тялото си по начин, който ви харесва. Почти няма невъзможни неща на днешно време и фитнес упражненията са една предпоставка това да е реалност.

Топ упражнения за оформяне на прасци

Преди не много време, една моя позната сподели, че не харесвала прасците си. Интересно е, че ако за едни, женският прасец е красив, когато е слаб, то има много представителки на нежния пол, които мечтаят за по-масивни и добре оформени прасци.

В този ред на мисли и с едничката цел да помогна на моята позната, започнах да се интересувам от всякакви видове упражнения за прасци и ето… На фона на всичко, какво подбрах:

Упражнение „Ходене“

Свързано е с ходене на изправени пръсти, като крачките трябва да са минимални. Единственото условие е колената да не се присвиват, а крачките трябва минимум да са между 50 и 100.

Упражнение „Приклякване“

Изправена поза, краката прибрани в петите, а пръстите на педя разстояние едни от други. На едно приклекнете, като запазите равновесие, на две стъпете с цяло ходило на пода. На три се изправете отново на пръсти, а на четири опрете пети в пода. Упражнението се прави като балерина и в рамките на 3 серии от 30 повторения.

Прасците се оформят идеално, с помощта на колело

Карането на велосипед може да допринесе за добрата визия и на други части на тялото, но за да се оформят прасците прецизно, трябва да редувате въртенето на педалите ту само от пръстите, ту само с петите. В случай, че не разполагате с велосипед или вело-аргуметър, то имитиране на каране на колело е идеален вариант. Прави се в легнала поза, а колената са опънати на 90 градуса. Минимума от въртене на педалите трябва да е от 15 минути дневно.

Фаворит за оформяне на прасците си остава изкачването на стълбите

Ако търсите подходящ уред във фитнес залата, то степера е тъкмо този. В случай, че тренирате у дома, може да направите няколко стъпала с подръчни материали или табуретка. Качването и слизането по стълби трябва да се практикува поне 20 минути дневно.

Упражнение за оформяне прасците с гиричка

Последно за този тип упражнения за оформяне прасците се прави с гиричка или друга тежест, която да е на не повече от 5-7 см. от земята. Поставете пети на нея, а пръстите да стъпват на пода. Приклекнете и задръжте в поза, сякаш ще сядате. Изравнете се и отново повторете. Упражнението се изпълнява в три серии от 10-20 пъти.

Предлагам ви да видите и някои упражнения за ръце. Приятни тренировки!