Упражнения за лицето

Упражнения за лицето

10 упражнения за лицето

Години наред медицина и козметика се борят в доказване на някои теории за и против специалните грижи и пражнения за лицето.

Въпреки множеството продукти на прочути марки в козметиката, оказва се, че по-ефективни и качествени техники за грижа с мускулите на лицето няма от ежедневните упражнения.

Упражнения за лицето

Тях всеки може да прилага дори в домашни условия, в обедната почивка или на чист въздух сред природата.

Като начало трябва да осъзнаем нуждата от тях и факта, че както всеки мускул в тялото ни, така и лицевите имат нужда от тренировки.

С цел да не се отпуснат и да ги съхраним за дълго, както и да забавим състаряващите процеси, подбрахме 10 типа упражнения за лицето и лицевите мускули.

Ето и тях, топ класацията ни за упражнения за лицето

Упражнениe 1 за лицето

Поемете въздух в бузите на устата. Задръжте го и го движете, сякаш прехвърляте от едната буза в другата. Така правете около минута време, като се стараете да разтягате максимално мускулите на бузите. Издишайте и повторете още 5-8 пъти.

Упражнениe 2 за лицето

С опъната напред устна, сякаш отпивате от сламка вдишвайте и издишвайте въздуха. Прави се 5-10 пъти без почивка, но бавно.

Упражнениe 3 за лицето

С широко отворена уста изговаряйте гласните „О“ и „А“. Повтаряйте до 10 пъти.

Упражнениe 4 за лицето

Всмучете въздух, така, че бузите ви да хлътнат на вътре, сякаш смучете, а вътрешната страна на бузите да се впие между зъбите. Дишайте свободно след, което върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти.

Упражнениe 5 за лицето

Вдишайте въздух през полуотворена уста и през зъбите, а издишайте на струя с уста увита на фуния. Повторете 10 пъти, а за по-голям ефект задръжте ръка пред лицето на разстояние от 10 см., за да усетите излизащият въздух.

Упражнениe 6 за лицето

Хванете с длани дъвчещите лицеви мускули и оказвайте опора, докато те се опитват да се движат. При движение трябва да усещате контракция. Повтаря се 5-10 пъти.

Упражнениe 7 за лицето

Поставете три средни пръста на едната ръка върху долната устна. Бавно опитвайте да свивате и разтягате, оказвайки съпротива. Дишайте свободно, повторете 5-10 пъти и направете същото с горната устна.

Упражнениe 8 за лицето

С палец и показалец направете съпротивление върху околоочната мускулатура. Докато отваряте и затваряте клепачите трябва да усетите лека опора. Дишането е свободно, повтаря се 5-10 пъти.

Упражнениe 9 за лицето

С палците на двете ръце и длани сочещи нагоре, опрете в точката между двете вежди и края на нослето. Бавно приплъзвайте от вътре на вън, достигайки слепоочията. Дишането е свободно. Върнете в начална позиция и повторете 5-10 пъти.

Упражнениe 10 за лицето

Поставете средни пръсти на типа, а палците да достигат брадичката. Точките, в които средните пръсти опират тила се масажират с въртеливи движения, а палците се приплъзват по дължина на долната част на лицето от средата на брадичката към ушите. Повторете 5-10 пъти с лек натиск.

Научете и няои полезни упражнения за мускулите на шията!