Как да намалите риска от сърдечни заболявания

Топ 10 начина да намалите рискът от сърдечни заболявания

Топ 10 начина да намалите рискът от сърдечни заболявания

Според изследвания на американски учени, се оказва, че 70% от убийците на човек, днес са сърдечни заболявания и рисковите фактори водещи към тях.

Проблемите се крият в множество застрашаващи симптоми за сърдечно-съдовата система. Стесняването на артериите, намалява притока на кръв до сърцето, ниските нива на кислород стават хронични и това води до всички опасни болести.

Артериални спазми са най-често предизвиквани от нездравословния начин на живот. Сред тях са вредни навици като пушенето, екстремният и емоционален стрес. В тази категория се отнасят и излагане на много ниски температури. Последното може да предизвика коронарни артерии и внезапни опасности.

Фактори за риска от сърдечно-съдови заболявания

Основните рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания, включват тютюнопушене, високо кръвно налягане, висок холестерол и/или триглицериди, захарен диабет, затлъстяване. Едно от най-подмолните неща е заседналият начин на живот и лошото хранене.

Профилактика и лечение, около тези рискови фактори, са само част от подходите, които ще помогнат за намаляване на риска. Важно е всеки да знае по малко от всичко за болеста Хипертония.

Ето и топ 10 начините за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания:

Не пушете

Пушенето на цигари остава водещ предотвратима причина за сърдечно-съдови заболявания при жените. То е повече от 50 на сто от инфаркти сред жените на средна възраст, дължащи се на тютюнопушенето.

Рискът от сърдечно-съдови заболявания, започва да намалява в рамките на месеца от прекратяване на тютюнопушенето. То, достига нивата, които никога не са пушили в рамките на 3 до 5 години.

Понижаване на холестерола

Холестерол и високото кръвно е състояние, което значително увеличава шансовете за развитие на коронарна болест на сърцето. Допълнителният холестерол в кръвта се установява с отлаганията по вътрешните стени на артериите. Стремете се към общия холестерол под 200 мг/дл; LDL холестерол под 130 мг/дл и HDL над 35 мг/дл.

Поддържайте здравословно тегло

Затлъстяване и заседнал начин на живот са епидемия в Съединените щати, които допринасят за повишаване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Честотата на затлъстяване се е увеличила, сред мъжете и жените в САЩ през последното десетилетие.

В момента около една трета от възрастните жени (или 34 милиона) са класифицирани с наднормено тегло. Също така, 60% от мъжете и жените, нямат навика за редовна физическа активност.

Затлъстяването, особено в коремната област, е важен показател за наличие на рисков фактор при жените.

Спортувайте редовно

Последните данни показват, че дори умерено интензивна дейност, включително ходене е свързана със значително намаляване риска заболяване.

Тези открития са от 1995 г., когато федералните насоки одобряват 30 минути умерено интензивна физическа активност през повечето дни от седмицата. Една програма, която трябва да бъде възможно и безопасно за по-голямата част от населението.

Редовните упражнения и поддържане на здравословно тегло също трябва да помогне за намаляване на инсулиновата резистентност и риска от захарен диабет, който се оказва дори по-силен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания при жените, отколкото при мъжете.

Диабетът е свързан с три пъти на седемкратно увеличение на риска от сърдечни заболявания, сред жените, в сравнение с двойно трикратно повишение сред мъжете.

Приблизително половината от всички смъртни случаи при пациенти с не инсулинова зависимост на захарен диабет, попадат в резултатите на сърдечна болест.

Яжте по-малко наситени мазнини, повече продукция и повече фибри!

Диетите с ниско съдържание на наситени мазнини и високо съдържание на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и фибри са свързани с намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Също така, според едно неотдавнашно проучване, публикувано в списание Internal Medicine потвърди, че яденето на плодове и зеленчуци. Особенно важни са тези със зелени листа и богати на витамин С. Те има защитен ефект, срещу коронарна болест на сърцето.

Може, дори да се мисли за преместване към вегетариански хранителни навици. Вегетарианска диета намалява риска от коронарна болест на сърцето. Това може, дори да обърне съществуващата исхемична болест на сърцето, след някои промени в начина на живот. Чрез средиземноморска диета и маслиново масло може да намали риска от заболяване на коронарната артерия.

Избягвайте транс-мазнини

Транс мастни киселини са свързани с неблагоприятни липидните профили и повишен риск от сърдечни заболявания. Това включва повечето маргарини. Ролята на други мастни киселини, включително мононенаситени, полиненаситени и морски омега-3 мастни киселини, остава спорен.

Консумирайте алкохол само в умерени количества

Умереният прием на алкохол е свързан с намаляване на сърдечно-съдовите заболявания. Докато повишаване на кръвното налягане увеличава риска от рак на гърдата. Ранно хирургична менопауза е свързано с повишен риск от сърдечно заболяване, което изглежда неутрализира от използването на естрогенната терапия.

Въоръжете се с доза витамини

Антиоксидантните добавки витамини, особено витамин E и хомоцистеин са понижаващи средства. Такава е и фолиевата киселина и B6, които имат обещаващи роли в превенцията със сърдечно-съдови заболявания. По убедителни доказателства може да зависи от резултатите от няколко текущи рандомизирани клинични изпитания.

Когато се установи, в необичайно високи нива на хомоцистеин води в същата степен на риск, тъй като има висок холестерол. Витамини, особено фолиева киселина и В12, задвижват нивата на хомоцистеин до нормални, често, без да е необходимо на всяка рецепта лекарство.

Нови инструменти за управление на стреса

Лошо контролираният стрес може да има неблагоприятен ефект върху кръвните липиди. Отношението на враждебност е силно свързано с по-висока честота на сърдечно-съдови инциденти. Това се отнася и за цинично недоверие, което е свързано с ускореното развитие на каротидните артерии.

Методи за релаксация, каквито са медитация, дихателни упражнения, йога са чудесни техники за управление!

Те са от съществено значение за предотвратяване на сърдечни заболявания и исхемична болест на сърцето. Те са профилактика за намаляване на риска от повтарящи се сърдечни проблеми.

Медитацията подобрява упражненията на толерантност и намалява електрическите промени, свързани с лоша циркулация в сърцето.

Медитацията, също е доказана техника за понижаване на холестерола и удебеляване на каротидната артерия. Също така акупунктурата, за която е доказана, за справяне с проблеми на миокарда и подобряване на кръвообращението.

Посъветвайте се с медицински специалист за билки и хранителни добавки

Такива, които могат да бъдат полезни в превенцията и лечението на сърдечните заболявания. Към това число се отнасят – боровинка, куркумата, сминдух, гинко, джинджифил, чесън, фолиева киселина, витамин В6, магнезий, коензими, рибни масла, соя и други.