Тайните на меда

меда

Природата, здравето, дълголетието са думите, които определят същността на Земята, същността на естествени продукти, какъвто е меда. Човекът е продукт на природата, здравето и благосъстоянието му зависят от природните фактори, а не от изкуствените начини на живот, създадени от него. Това напомняме на тези, които са забравили, какво е люлката и житейското кредо за човечеството.

Здравето никога не идва от аптечните хапчета и инжекции. Вярваме, че хората, които не се грижат за здравето си с помощта на естествени, природни средства, извършват генетично престъпление, срещу децата си, обществото и цялото човечество.

Слушайте ритъма на тялото си, което е най-добрият лекар

То знае по-добре от всички светила на медицината, какво и как да прави. Преди около 200-250 години човек поддържал здравето си само по естествен начин. С развитието на науката и технологиите на хората им е дадена възможност да създават много различни химикали в лаборатории за борба с болестите.

Медицината обеща бърз и ефективен начин за борба с болестите

Понастоящем броят на заболяванията се е увеличил в сравнение с това време в десетки, стотици, хиляди пъти. Сега на планетата има повече от 23 хиляди официално регистрирани и броят им нараства.

Какво да правим, как да спрем този разрушителен растеж на болестите, по какъв начин да доведем възстановяването?

Трябва да се намери по-широко използване на прекрасните свойства на продукти като мед.

По света има само 2 продукта, които са напълно усвоени от човешкото тяло и които са отлични лекарства – майчиното мляко и медът.

меда

Медът е естествен продукт с най-сложния състав

Според последните научни данни е установено, че в него се съдържат около 300 различни вещества основните, от които са повече от 40 въглехидрати. Медът, подобно на млякото, все още не е пресъздаден от никоя лаборатория в света, което говори за уникалността на този пчелен продукт.

Качество на меда

Процесът на зреене на меда, зависи от времето и силата на пчелното семейство. Отлежаването отнема 3-8 дни и завършва, когато пчелите започнат да запечатват клетките. Незрелият мед съдържа много захароза, но малко биологично активни вещества. Неговите антимикробни свойства са слаби, съдържа много вода – от 25 до 35%, лесно се влошава от спонтанна ферментация.

Експерти твърдят, че щом човек се намеси в живота на пчелата и производството на мед, този продукт става не напълно естествен, но дори вреден за консумация. Това се отнася до „захарният мед“. Други по-ниски сортове мед се отличават с почти същите качества, когато човек храни пчели с различни плодови и зеленчукови сокове, млечни добавки, животински препарати, лекарства и др.

med

Методи за определяне на некачествен мед

  1. Вземете 1 част мед и 2 части вода, разбъркайте, ако разтворът е мътен, това означава, че към меда може да съдържа следи от брашно, креда, меласа от цвекло, нишесте …
  2. Вземете една супена лъжица, потопете я в мед и я обърнете няколко пъти около. Висококачественият мед се увива около лъжица и лошият мед ще се отцеди.
  3. От събраната пълна супена лъжица, ако я наклоните, медът трябва да се отцеди като панделка, да легне на пързалка, а в него да се виждат мехурчета. При лошо качество тези знаци няма да са на лице.
  4. Потопете парче хляб в мед. Ако хлябът омекне след известно време, това е неузрял мед. И така, можем да заключим: покупката на качествен мед ще зависи от вашата проверка, а не според думите на продавача на пазара или пчеларя.

За да може медът да се съхранява дълго време и да бъде с високо качество, трябва да го поставите в сух, чист, запечатан съд, изработен от материал, който не отделя влага: бук, бреза, кедър, трепетлика. Медът не се съхранява в дъбови бъчви, там става черен. За съхранение може да използвате хранителна неръждаема стомана, хранителен алуминий. Не използвайте медни контейнери, черни метали, поцинковани. Температурата на съхранение е добра, когато е между 4-10 С.

меда

Лечение на заболявания с мед

Още в миналото медът се е ползвал при млади семейства, за да добави сила и здраве на и да положи здрава основа за бъдещото потомство.

По-добре е медът да се разтваря в устата, подобно на бонбони, и тогава всички лечебни качества се абсорбират в устата и се предават на цялото тяло. След това не трябва да се пие нищо, поне половин час.

За лечение на стомашно-чревни заболявания с мед можете да приготвите следното лекарство:

1,5 с.л. Разтваря се ливадният мед в 300 мл варено топло мляко. Разтворът се приема 3 пъти през деня. Ако има висока киселинност, тогава медът трябва да се консумира 1,5-2 часа преди хранене, за пациенти с колит – преди хранене, но вместо мляко, използвайте същото количество отвара от шипка. Курсът на лечение с меда е 1-2 месеца (според здравословното състояние).

За лечение на безсъние с мед:

Вземете сока от 1 лимон, 100 г мед, разбъркайте. Преди лягане яжте 1 с.л. смес и след 20 минути пийте топло мляко или чай от лайка.

При бронхиална астма лечение с мед:

Това също може да е много ефективно. Взимаме 1 част мед и 2 чиста вода, обем 15-20 ml, използваме го за инхалация, процедурата продължава 15 минути, 2 пъти на ден. Курсът е 1-1,5 месеца.

Медът от нектара на цъфтящи овощни дървета е от съществено значение за хората, страдащи от исхемична болест на сърцето.

Липовият мед е най-подходящ за тези, които страдат от чести настинки, бронхит и пневмония. Достатъчни са 100 мл сок от живовляк, смесени със същото количество мед. Сместа се приема в 1 с.л. 3-4 пъти на ден 20 минути преди хранене. Курсът е 10-15 дни.

Медена вода

Съставът е: 1 ч.л. 1 чаша топла (до 40 С) не кипвана вода и се разбърква. Добре е да пиете 2 пъти на ден – сутрин на гладно по един глътка, вечер преди лягане – на малки глътки. Такова лечение с мед вечер предотвратява появата на отоци, облекчава бъбреците. Лечението с мед сутрин помага за излекуване на детската енуреза, нормализира процесите на храносмилане, намалява и дори неутрализира ефектите от стреса, повишава енергията на тялото, ефективно помага за възстановяване на стомашно-чревния тракт от дисбиоза, разтваря фекалните камъни в червата.

Такава вода е 30% разтвор на мед, тя е почти идентична с кръвната плазма по отношение броя на микроелементите.

Алергия от меда

Веднага щом пчелите се хранят с изкуствена захар (сироп, напитка, приготвена от нея) работата на ензимния апарат е трайно нарушена. Това отрицателно въздействие се проявява, върху всички пчеларски продукти. Ензимите се секретират в пчелата 260, при хората малко повече – 300 пъти. Така всички пчелни ензими са идентични с хората. В захарния мед вече липсват редица биологично необходими вещества, включително основният антиоксидант – витамин С.

След използване на такъв продукт, един или няколко пъти ензимната секреция на човек се нарушава, появяват се алергични симптоми, което води до заболявания. Това е необходимо да се знае не само от пчеларите, но и за тези, които купуват тези продукти. Индустриалната захар не се разгражда напълно в организма, остатъците се натрупват в еритроцитите (червените кръвни клетки).

След 1 курс с медена вода в естествен мед, вредните еритроцитни колони се разделят. И най-важното за „захарния“ мед: такъв продукт е една от причините за захарен диабет, който много често се наблюдава при пчеларите.

Научете още по темата: Тайните на пчелния мед от този линк.