Съвети за поддържане на градината чиста

поддържане на градината чиста

Съвети за поддържане на градината чиста и подредена

Търсите препоръки, услуги, съвети, за поддържане на градината в добро състояние?

Градината озарява всяка къща и осигурява светилище в забързания ни начин на живот и външния свят!

Съвети за поддържане на градината чиста и подредена

Често започваме деня с чаша сутрешно кафе, докато се разхождаме в градината. Така през летните месеци провеждам малки събирания със съседи и приятели, в двора на градината си.

Въпреки това прекалено дълго време пренебрегвахме поддържането на двора. Само когато стане почти невъзможно да се игнорират задръстванията, се досещаме да почистим. Тогава в повечето случаи е станало твърде късно. Това отнема много време и усилия. Предлагаме ви да си научите урока и да почиствате на редовни интервали. Не отлагайте основните дейности по поддръжката.

Ако имате градинар на повикване, това ще е чудесно. От hamalski.com, предлагат постоянно поддръжка и грижа за дворове. Но, ако се налага да отделяте по няколко часа всяка седмица, грижейки се за градината, тогава трябва да имате предвид няколко неща.

Опознайте растенията, дърветата и живия плет в своята градина.

Прочетете за тях онлайн, за да имате основно разбиране за техните видове, начин на растеж и вида грижи, които изискват.

Всеки сезон има различен ефект, върху растенията и дърветата.

Така, трябва да сте наясно с въздействието.

Купете набор от основни инструменти за градинарство, включително тример, резачка, градинска прахосмукачка и вентилатор, най-малко три вида гребла (гребла за трева, за храст и гребен за мъх), мистрия, лопата, градински маркуч и др. лейка и добър чифт ръкавици.

Ако отглеждате зеленчуци в градината, тогава може да се нуждаете и от други инструменти и тор.

Наред с това трябва да създадете навика да правите компост у дома, да се грижите за куп отпадни продукти и да имате и отлична домашна тор.

Има няколко ключови задачи за почистване и поддръжка, които трябва да направите, за да поддържате градината чиста и подредена. Някои от тях трябва да се извършват на редовни интервали – веднъж седмично или най-малко веднъж на всеки две седмици. Други са дългосрочни и тях трябва да правите сезонно.

Съвети за поддържане на градината чиста и подредена

Живите плетове трябва да са подрязани

Това е сравнително проста задача, но въпреки това съществена. Всъщност това е една от онези задачи, които пренебрегваме често. В резултат, живите плетове ще излязат от форма и части от храстите ще са засегнати от болести или насекоми. Вижте и „Какви растения за жива ограда да избираме„.

Подрязването на живите плетове, веднъж месечно или два е добре. То гарантира, че градината изглежда спретната и подредена. За да улесните работата си, купете безжичен тример. Наистина, е лесно за работа и маневриране. Плюс това няма да се налага да се притеснявате за дължината на кабела или да се налага да купувате удължители.

Подрязвайте растенията толкова често, колкото е необходимо

Редовната резитба помага за поддържане на градината чиста, а също така помага на растенията и дърветата да растат по-добре. В случай на цъфтеж растението, то насърчава цъфтежа. Ако имате навес в градината, дръжте пластмасова кофа и чифт секачки, подръка. Така ще може веднага да се отървете от мъртвите клони или листа, които са били засегнати от насекоми или мана. Типичната честота на цялостна резитба на растенията в градината е около веднъж месечно. Ако обаче, че забелязвате мъртъв лист, докато се разхождате сутрин, вземете резачката и се погрижете за тях на момента. Това ще отнеме не повече от няколко минути.

Имайте предвид, че в идеалния случай трябва да отрежете и подрязвате всички дървета, растения и храсти към края на зимата, вместо да чакате да дойде пролетта. Това важи особено за дърветата, които може да имат повредени клони. Това, което прави подрязването и резитбата през последната фаза на зимата е, че не позволява на болестта да повлияе на новия растеж, който настъпва през пролетта. Грижите се за градината, през цялата година, така че не я игнорирайте и през зимата.

Справете се с плевелите в градината веднага

Няма съмнение, че справянето с плевелите в градината може да е изключително разочароващо, защото скоро, след като се справите с един комплект, се появява друг комплект. По същество има два начина за справяне с плевелите – със спрей или изкопаване. Първият вариант отнема малко по-малко време и изисква по-малко усилия от втория вариант, но за дългосрочно здраве на градината изкопаването на плевелите е по-добър вариант.

Научете за почистване на двор с момчетата на Братан Хамалски.