Стартирай програма здравословен живот

Стартирай програмата здравословен живот – преди и след празници!

Стремим се, да се придържаме към здравословен живот, но ежедневието ни е изпълнено с множество „препъни камъни“. Те подмолно рушат самочувствието, добрия тонус и настроението, а техниката да запазим добра форма, въпреки всичко, не е нищо повече от няколко съвета, с които всеки може да се съобразява.

Задействай своя алгоритм здравословна форма сега!

Спорт за здравословен живот

Привилегията да се насочи към здравословен живот, дори в студеното време, може да предразположи към невероятна успех. Дългото стоене в една и съща поза намалява мускулната маса.

Ставите губят гъвкавостта си, а кръвта циркулира значително по-бавно. За да не позволяваме да се случи с нашето тяло, трябва повече да се движим. Вместо асансьор може да ползвате стълби. В обедната почивка може да се разходите. На излизане и на прибиране от работа, движете се без автомобилен транспорт. Това ще бъде чудесна възможност да влезете отново във форма.

Най-удачният вариант, разбира се, остава самият спорт. С негова помощ се комбинират психическа и физическа издръжливост, което допринася значително за връщането към добрата форма.

Тук можете да се възползвате и от нашите 101 съвета как да водят здравословен жив от!

Как влияе стресът

Дори малките ежедневни промени могат значително да ни навредят, което създава куп от негативни емоции. Ето защо има добра идея да отделите по 5 минути дневно за релакс. Подходящо упражнение, срещу стрес е вдишване и издишване бавно.

Храни и напитки за здравословен живот

Започнете своята програма здравословно хранене, още докато сте на 20 години.

Мазнини, енергийни напитки, захар и алкохол действат не само на добрата форма, но и на настроението. На организма те се отразяват негативно най-вече на костната система и отделителната система. За първите признаци на тяхното влияние, върху организма ни, можем да вземем постоянната отпадналост и понижения в тонуса. Включете повече храни, съдържащи фибри, витамини и минерали и ограничете кафето до едно с малко захар.

Позата, в която сме ежедневно

Много хора страдат от болка в гърба, спаваност и всичко това е в резултат на неосъзнатото прегръщане. Напрежението в пешките може да се премахне, като силно опъвам раменете назад, задръжте в тази поза и след това се върнете в начална позиция. Правилната поза е да не стъпим на крака, за да не намалим кръвообращението, а гърдите и раменете да са в една линия.

Спазвайки тези най-ясни и елементарни съвети, няма как да не влезем в добра форма за кратко време, но с огромно въздействие.