Спрете да задоволявате чуждите очаквания

чуждите очаквания

Живеете за чуждите очаквания?!

Всеки човек е отделна личност и всеки има право на живот, не живее само заради чуждите очаквания.

Време е да спрете да се доказвате, да живеете заради другите и да се борите, за да постигнете нечии, чужди мечти.

Предлагаме ви 8 причини, заради които трябва да спрете да задоволявате очакванията на другите и да живеете Собственият си живот, а така неминуемо ще се почувствате живи и щастливи:

Правете това, което ви кара да се чувствате живи

Не е нужно да следвате право, или архитектура, или политика, само защото е било мечта на родителите ви. Не е нужно да ходите на балет, за да реализирате една несбъдната мечта на майка си или да учите икономика, само защото татко ви е голям бизнесмен. Бъдете себе си и правете това, към което ви тегли сърцето. Болните амбиции на родителите ви, могат и вас да разболеят.

Учете се, от грешките си, но вземайте поука и от тези на околните

Сега е момента да не се опарите, както приятелят ви, когато опита да инвестира средствата си в проект, който реално нямаше бъдеще. Това не значи, че не трябва да рискувате, но и следвайте интуицията си.

Помнете, че никой не ви познава по-добре от вас самите

Не подавайте ухо на хорските приказки, няма как да се харесваме на целия свят, а и това, че хората говорят може само да ви радва. Значи наистина сте събудили интереса им. Кой, освен вас ви познава всяка ваша страна по-добре от вас самите?!

Спрете да живеете заради съседите

И да се съобразявате с техните прищевки. Нима вие така нахлувате в личния им живот?!

Запомнете, че истинският успех в живота е не признанието на другите, а това, как се чувствате вие самите!

Ако след множество бляскави успехи, все още не сте удовлетворени, то значи не сте намерили хармонията, която търсите и все още може би се стремите да изпъквате в нечии чужди очи.

Вместо да се ограничавате в становища изградете своя реалност, която да ви мотивира и подтиква към нови мечти, висини и успехи.

Можете ли, да си позволите свободата да казвате истината в очите?!

Ако е така, то шапка ви сваляме. Уви, повечето хора днес не смеят да го правят и дори в работата или на гости при роднини са склонни за пореден път да премълчат истината в „общото благо“.

Научете се да живеете и да се чувствате щастливи

И това, без да се налага да търсите вечно признание от някого. Радвайте се на постигнатите успехи и не забравяйте след време за тях. Дори да ви упрекнат в нещо непостигнато, винаги намирайте с какво да изтъкнете, че сте някой и можете много неща. Напомняйте си, колко много сте постигнали и какво още предстои. Знаете ли колко много хора желаят да са на вашето място.