Сезонна миграция и подходящ спорт за организма

миграция

Сезонна миграция и спорт за организма

Знаете ли, че не само храната оказва влияние на правилната фигура, а и промени като миграция за сезона!

Телосложението, фигурата и проблемът с излишните килограми е пряко зависим от сезоните. За да сме вталени и през топлите дни, а здравето да е на всякъде с нас, трябва да съчетаваме редица неща. Ето и една част от тях:

Канадски учени установили, че от сезона зависи мастното наслояване. Те могат да се преместват от една зона в друга, менейки формата си. Така например, те доказали, че с настъпване на лятото в кръвта ни количествата тестостерон се увеличават. Това е и обяснение, защо много от жените смятат, че в топлите дни не са толкова привлекателни.

Според канадските учени станало известно и, че нивата тестостерон са водеща причина за натрупаните в някои области на тялото мазнини, а областта на талията е сред най-засегнатите. През зимата нелицеприятните части на тялото като бедра и дупе са покрити под пластове дрехи, а това ни кара да смятаме, че не сме чак толкова пълни.

Сезонната миграция в полза за организма

Вярно е и твърдението, че килограми се трупат най-лесно зимата, защото организма има нужда от естествен запас, който да му гарантира топлина и оцеляване.

Наред с тези доказателства и тези не по-малко важно е и, че женският организъм е така устроен, че точно в областта на талията да се запасява с повече мазнини. Това допринася за защита на плода, който така и така, всяка майка трябва да опази.

Истина е и, че през цялата зима, където и да се намираме, климата и промените в него оказват най-силно влияние над организма, както при мъжете, така и при жените.

Как да съчетаем с изискванията на организма

За най-топлите дни от годината специалистите съветват да се съобразява всеки спорт, според здравословното състояние на човека. Така например, ако страдате от високо кръвно налягане, няма как да излезете в най-горещия пек, за да тичате или да се разхождате. Каквито и спортни занимания да избирате, то лятото не забравяйте да приемате двойно по-големи количества вода.

За хората със здравословни проблеми е препоръчително плуване в летните дни. Това не само подобрява общия тонус, но и извайва тялото, помагайки му само да се избави от излишните килограми.

Щом вече знаете това, време е да изберете сред топ листата ни от най-романтичните хотели на Европа. Приятно пътуване!