Растения за повишаване женствеността, унищожаващи мъжествеността

Зеленчуци и растения, които повишават женствеността, но унищожават мъжествеността

Зеленчуци и растения, които повишават женствеността, но унищожават мъжествеността

Има растения, които повишават женствеността, като увеличават количеството на естроген в тялото. Затова те помагат при лечението на много заболявания, свързани с женските полови хормони. Те, обаче имат и друга страна, както биха казали, тъмна страна.

Благодарение на свойствата си, тези растения и зеленчуци, намаляват ефекта на тестостерона, върху тялото при мъжете и момчетата. Понякога са толкова ефективни, че засилват развитието на женските сексуални характеристики.

Кои зеленчуци и растения са лековити

Фармацевтите казват, че „те се различават по антиандрогенна и естрогенна активност“. Някои от тези растения, често са част от ежедневната ни храна и лекарства. Кои са те, научете сега:

Червена детелина

Червена детелина

Подобно на сестра си – бялата детелина – тя е много често срещана по пасища и тревни площи. И въпреки, че някога от листата на детелина са правили салата, днес свойствата й на „зеленчук“ се забравят.

Червената детелина има естрогенни свойства. Тя е използвана като козметичен продукт, заради екстракта, съдържащ се в нея. Той прави кожата гладка, овлажнена и сияйна. Използвайки го външно и вътрешно, може да се отървете от акне и себорея.

Червената детелина помага по време на ПМС и регулира менструацията.

брюкселско зеле

Брюкселско зеле

То има пламенни привърженици и не по-малко пламенни опоненти. Брюкселското зеле е фантастичен източник на фибри във вашата диета. Но факт е, че този вид зеле е известен на медицината, като храна, довела до изчезването на мъжките полови характеристики.

В този контекст, призивът да добавим брюкселско зеле в диетата, главно като продукт за „повишаване тестостерона и мъжествеността“, не е най-уместния. Консумацията му, винаги е полезна за жените. За двата пола се препоръчва като продукт, съдържащ азотни съединения (индоли), които намаляват риска от развитие на рак на гърдата, матката и простатата.

Люцерна - Alfalfa (Medicago Sativa)

Люцерна – Alfalfa (Medicago Sativa)

Може да се открие в много лекарства, които понижават холестерола, инхибират развитието на атеросклерозата, действат като диуретик, влияят на храносмилането и стимулират апетита.

Alfalfa има естрогенен ефект и затова неговите съставки са неразделна част от средствата, които смекчават неприятните ефекти на менопаузата. Тя стимулира лактацията.

Лупусът е противопоказан за употребата в препарати с люцерна, защото влошава симптомите.

Градински чай

Градински чай

Това растение се използва днес в готвенето като подправка и чай. Градинският чай, перфектно улеснява и премахва възпалението, например в устната кухина, подобрява благосъстоянието и влияе, върху състоянието на косата. Използва се, дори при лечение на косопад, причинен от излишък на мъжки хормони. Поради естрогенния си ефект, той се прилага и при лечението на акне, себорея и хиперплазия на простатата.

Градинският чай не трябва да се използва от бременни жени, кърмещи майки и хора с рак, стимулиран от естроген.

Хмел

Хмел

Познат с ароматизиращото си допълнение към бирата, той най-често се свързва с тази напитка. Хмелът е съставка на много успокоителни. Лупулинът от това растение, действа антиандрогенно и естрогенно. Той намалява количеството на тестостерон и повишава естрогена. За съжаление, качествата му не са толкова много, колкото в рекламите.

Казано по друг начин, колкото повече хмел, толкова по-малко мъжественост!

Черешови цветя

Черешов цвят

Красиво ухаещите пролетни бели цветя привличат първите насекоми, събудени след дългата зима. Самият им аромат има релаксиращ и успокояващ ефект, върху хората, но екстрактите от цветя, също имат подобни свойства.

Настойката от череши изглажда, избелва и овлажнява кожата, намалявайки възпалението и себореята. Наред с това, тя има лечебен ефект, върху уморените очи, премахва тъмните кръгове, омекотява и изглажда кожата на клепачите.

Употребата на водни екстракти от вишневи цветчета помага за борба с хирзутизма и регулира менструацията.

РевенРевен

Това пролетно растение най-често се свързва с компот. Най-добре е да се ядат стъблата, които са силно оцветени в червено. Характерният аромат и киселинност, присъстващи, по-специално с наличието на оксалати, добре освежават, след тежка зимна диета.

Благодарение на естрогенния ефект, екстрактите от ревен са чудесни за лечение на акне и себорея при тийнейджърите. Те подобряват благосъстоянието на жените по време на менопаузата, когато нивото на женските хормони намалява или при страдащите от излишък мъжки хормони.

Екстрактът от ревен е полезен и за мъже, борещи се с така наречената „простата“, тоест хипертрофия на простатата.

Увивен грах (сушени билки)

Увивен грах (сушени билки)

Това растение се свързва повече с лятната поляна, отколкото с чинията за вечеря. Граховите препарати се използват в билкарството, например като „пречистватели на кръвта“. Те подобряват притока на кръв към мозъка и понижават нивата на захар.

Екстрактите от грах ще са полезни за жените, в период на намаляване на ендогенните естрогени и в случай на менструални нередности. По време на терапията основното, което трябва да се спазва, е мярката. Предозирането може да провокира гадене, повръщане, диария, спазми, тревожност и смущения в кръвотворната система.

Екстрактите от грах са противопоказани при бременни и кърмещи жени.

Цветя черна малина (Flos malvae arboreae)

Цветя черна малина (Flos malvae arboreae)

От тях се добиват, така наречените билкови и плодови чайове и лекарства, които подобряват кръвообращението. Тези необичайни цветя регулират менструацията в зависимост от необходимостта: удължават или скъсяват, укрепват или потискат, всичко зависи от тялото и причините за тяхната „неизправност“.

Цветята от черна малина имат естрогенен и релаксиращ ефект, а също така стягат кръвоносните съдове.

Използването на инфузия на цветята, ефективно помага на жените във втората фаза на менопаузата – мистерията около пмс.

Анасон

Анасон

Анасоновите звезди, плодовете, на които са във формата на осем-заострена звезда са познати на всички. Те са и темата, която ще се обсъжда. Най-разпространеният продукт от това растение е анасоновото масло с леко отхрачващо средство. Той стимулира стомашно-чревния тракт и се препоръчва, да се прием за подобряване на храносмилането. Той, обаче е противопоказен, например при пептична язва или повишена чувствителност на стомашната лигавица.

Анасоновото масло увеличава лактацията и може да бъде полезно при лечение на акне и косопад, причинени от излишните мъжки хормони.

Анасонът, не се препоръчва при повишена чувствителността към слънчева светлина.