Прикриване на емоциите – блокиран черен дроб

Прикриването на емоции блокира черния дроб

Прикриването на емоции води до блокиран черен дроб!

Скриването на емоциите, може да отключи заболяване блокиран черен дроб!

Ако искате да отблокирате черния дроб, трябва да правите упражнения с движения с дясната ръка. Когато извършвате движенията с тази ръка, вие едновременно масажирате черния дроб.

Често си спомняме, много различни фактори, които могат да навредят на черния дроб. Такива са например, лошите хранителни навици, замърсяването на околната среда, различни токсични вещества. С тези фактори се нареждат и многото хора, които влияят по един или друг начин на организма ни.

Важно е да се научите да се грижите за себе си и да се опитвате да намалите ефекта на тези негативни фактори, върху организма. Помнете: Те могат да имат доведат до различни проблеми с черния дроб.

Защо се случва това? Какво крие черният дроб?

Според ученията на древната китайска медицина всеки от нашите органи е свързан с емоции, които оказват особено силно влияние, върху цялостния организъм. Това е ясен показател, какви емоционални реакции могат да доведат до съответните хронични заболявания на определени органи.

Така, например, белите дробове са свързани с тъга, а бъбреците са свързани със страх. Когато става въпрос за черния дроб, това съответства на емоционалното състояние на гняв и разочарование, два вида емоции, които никога не трябва да се пазят и скриват, защото именно те директно влияят на черния дроб. Те са толкова интензивни, сякаш сме изяли пълна чиния с мазни храни.

Гняв и други емоции

Въпреки, че говорим главно за гняв, трябва да вземем предвид и други емоции, като образи, съжаление и раздразнение, които са еднакво вредни. Освен това силният скрит гняв може да блокира черния дроб, което да причини изключително неприятни усещания и физически дискомфорт (мускулно напрежение във врата и раменете, главоболие, проблеми със зрението и др.). Създавайки порочен кръг, става все по-трудно да се измъкнем.

В дългосрочен план, тази ситуация може, дори да доведе до хронично заболяване.

И така, как да изразите емоциите си?

Решението на проблема с проявите на тези емоции не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Хората, които имат такива проблеми, знаят колко е трудно понякога да променят реакцията си към ежедневните предизвикателства на живота, в по-умерени и спокойни отношения.

Постоянно виждаме хора, които са повтаряли неконтролируеми атаки на гняв, а здравият разум ни казва, че подобни атаки не допринасят за здравето. Всъщност хората, които реагират гневно на определени проблеми, са склонни да развият сърдечни заболявания.

Какво е решението на този проблем?

Помислете за няколко съвета, за да научите как да отключите черния дроб. Все пак това е орган, който има способността да търпи последиците от тези негативни емоции.

Необходимо е, да осъзнаем, какво се случва!

Осъзнаването на случващото се ще отключи блокиран черен дроб, поради емоционалност. Това е първата стъпка за преодоляване последствията от негативните емоции. Тази стъпка ще помогне в предотвратяване на повторното им възникване.

За целта:

Първо, трябва да научите, повече за себе си, тоест за емоциите и да разберете кои хора ви ядосват.

На следващо място, трябва да се опитате да определите, как може да се избегне подобна реакция на събития. Важно е и това, като правило, може да бъде „убита“ негативна емоция с усмивка или спокойствие.

Ако често имате ядове, на гняв, бихте могли да се консултирате с психотерапевт. Такъв ще ви помогне, да управлявате емоциите си, дори да ви посъветва да вземете някакъв хомеопатичен лек.

Научете се, да общувате!

Първата стъпка към способността за спокойно възприемане на всяка ситуация е да се научите как да общувате. Трябва да се научите спокойно да говорите за чувствата си. Трябва да умеете да показвате, че те ви нараняват най-много. Особено с хората, които обичате, както и с хората, с които трябва да се занимавате всеки ден, или на работа, или в други ситуации. Това е трудна задача, но положителните резултати ще ви насърчат да продължите напред. Не забравяйте за физическата активност.

Физическата активност е едно от най-добрите решения, за редица проблеми!

В случай на повишена емоционалност, физическата активност помага много, защото ви позволява да се отървете от физическия стрес. И ако искате да отключите функционирането на черния дроб, трябва да изпълнявате упражнения за движение с дясната ръка. Когато движите тази ръка, вие също масажирате и отключвате черния си дроб, така че опитайте да спортувате тенис или бокс, в зависимост от това колко е добра атлетичната ви тренировка. Добър вариант би била и редовната физическа активност, сред природата. Чувствайте се свободни да използвате този намек, всъщност той е по-полезен, отколкото изглежда.

Научете се, да се изразявате!

Има много начини да изразите себе си, особено ако ви е трудно да общувате, използвайки обикновени думи. Изкуството е чудесен начин, да изразите чувствата си и в крайна сметка много интроверти стават, с помощта на такъв инструмент, изключителни музиканти. Това е само един пример. Не се колебайте и опитайте с какъв вид изкуство да се насладите на творческия процес по свободен начин, без какъвто и да е надзор или очаквания. Обобщавайки горното, ние ви съветваме в никакъв случай да не криете емоциите си, да не ги държите в себе си, но трябва да се научите как правилно, да възприемате предизвикателствата на ежедневието и да им отговаряте спокойно. В този случай нищо няма да застраши вашето здраве и това е най-важното, нали?