Обувките с високи токчета – правила за безопасност

Обувки с високи токчета

Обувките с високи токчета – разбира се, изискват и някои правила за безопасност

Ние, жените, много добре знаем, че обувките с високи токчета не носят здраве. И, въпреки това, все още продължаваме да ги носим, ​​смело понасяйки най-силния дискомфорт, произтичащ от „наклона и каишките“.

Без токчета!

Обувки с високи токчета

Почитателките на обувките на високи токчета са склонни да подценяват факта, че токчетата са много вредни за здравето, причинявайки болка при носене, която трае до края на деня. И най-вероятно те просто си затварят очите за това, оправдавайки всичко с естетиката на изображението.

Според ортопедите и хирурзите високите (над 5 см) токчета са напълно безсмислено нещо. Оказва се обаче, че те могат да навредят много сериозно на здравето.

И за съжаление, но елегантността и изяществото, които моментално се появяват у жената в модни обувки, това са абсолютно безсмислени теми. От неестествената гледна точка на анатомията няма какво да говорим.

Биомеханиката също изразява своята „фея“ спрямо високите токчета

Обувки с високи токчета

Тази наука дава ясно да се разбере, че честото носене на такива обувки не може да се нарече друго, освен склонност към самоубийство.

Как, според вас, можете да обясните упоритото нежелание да се откажете от високата платформа или тока с голям наклон, въпреки проблеми с коленете и гръбначния стълб, падания и наранявания, скъсяване на мускулите на прасеца и странна походка?

До какви проблеми може да доведе дългосрочното носене на високи токчета?

Обувки с високи токчета

Да, не искаме просто да се откажем от любимите си „чудовищно високи обувки“. И въпреки това, много ще са принудени да направят това, рано или късно. И ето защо:

Според едно проучване почти четиридесет процента от женското население в Съединените щати подлагат ежедневно крайниците си на изтезания в петите. Преди четвърт век имаше двадесет процента повече почитателки на високите токчета. В същото време 42% от тях не са възнамерявали да се откажат от неудобните обувки, въпреки проблемите с краката при 73% от тях.

Ето най-честите последици от носенето на обувки на висок ток:

Обувки с високи токчета

Мозоли и постоянна болка в краката при ходене.

Изкривяване на пръстите, подутини близо до палеца, мазоли. Невроми, които нараняват пръстите на краката. Врастнали нокти , пукнатини в костта, причинени от многото натиск.

Високият ток може да ви направи нервни

Възрастните дами, често съжаляват, че са носели рокля. С възрастта се оказа, че е трудно да се ходи на обувки с плоска подметка. И всичко това, защото почитателките на високия ток имат скъсяване в сухожилието на петата, поради което движението в глезенната става ограничено. Разбира се, трудно ще е да свикнете веднага.

Започваме да обръщаме внимание на краката само с появата на тревожни „симптоми“

Обувки с високи токчета: правила за безопасност

Например изкривяване на пръстите на краката, причинено от носенето на тесни, неудобни обувки. Балерините и танцьорите знаят това от първа ръка.

Ноктите също са силно засегнати. Неизправността е постоянно присъстваща. Ноктите се сгъстяват, растат в пръстите и податливостта към инфекции се увеличава. Изкривяването на пръстите само влошава тези симптоми.

Ами ако искате да запазите краката си здрави и да продължите да носите токчета?

обувки за жени

Хайде да слезем! Тоест, отиваме на по-нисък и по-стабилен ток, препоръчително е да изберете обувки с широка предна част. Така има голям шанс да избегнете притискането на пръстите. И има голям шанс да спрете да носите високи токчета.

Ако широката пета е отвратителна, тогава на помощ ще дойдат съветите на ортопедите:

Обувки с високи токчета

Опитайте се да изберете обувки с дебели подметки, които да осигурят допълнителна амортизация при ходене и да облекчат част от натоварването на стъпалото. Препоръчително е горната част на обувката да е изработена от кожа или микрофибър, които с времето ще се износват, приемайки формата на крак. Изглежда красиво, но безвредно за здравето.

Ако носенето на обувки на висок ток е задължително, опитайте се да го направите възможно най-малко. За да предотвратите скъсяване на сухожилието на петата, редувайте с обувки на нисък ток. Ако сте далеч от работата, тогава трябва да отидете до нея с балетни обувки и когато стигнете там, да обуете стилните си обувки с висок ток.

По-добре е да изберете удобни обувки, през втората половина на деня

Обувки

Предвидете, че краката се подуват вечер. Необходимо да вземете предвид този фактор.

Пристигайки у дома, след работа, добре е да подържите краката в хладка вана, а след това да правите лек масаж на краката, като ги масажирате.

Ако искате да запазите краката си здрави дълго време, то имайте предвид, че според ортопедите най-добрите обувки са обувките с връзки с неплъзгаща се подметка, чийто ток е не по-висок от 3 см.

Не са най-модерните на света, но поне не са и вредни.

Ако това не ви е било достатъчно за да ви откаже от прекалено високия ток, то вижте и темата 3 причини да не ходиш с обувки на високи токчета.