Няколко причини да посетите Италия

Италия

Няколко причини да посетите Италия, някой ден!

Дори, след като големия бум, около COVID-19 отмине ще е трудно да се пуснем в авантюри и посещения насам-натам, най-малко Италия, една от страните, които първи бяха заразени. И все пак… Ако някои ден решите да отидете до това райско кътче на Европа, добре е да имате план …

Италия е страна, която определено си заслужава да посетите поне веднъж в живота си. И ако вярвате на думите на един мъдър човек, че във всяко пътуване трябва да има три компонента: храна, молитва и любов, тогава ще се опитаме да разделим тази страна на три части.

Също като в едноименния роман от Елизабет Гилбърт и създадения по книгата филм „Яж, Моли се и обичай“, в изпълнения на холивудската актриса Джулия Робъртс. Така и тук за всеки търсач на силни и запомнящи се изживявания, Италия ще представлява интересно място. Ето и няколко причини да я посетите:

 1. Храната на Italia

Пица и тестени изделия всеки ден … скучно, казвате? Може да се изненадате, но италианската кухня се състои не само от тези две ястия, които сега са известни във всяка страна по света.

 • Пълнени сардини

Ако наистина искате да опитате деликатеси, които рядко срещате другаде, поръчайте пълнените сардини.

 • Сицилианска храна

Сицилианската храна се появява през Х век. Състои се от пържени оризови топчета, покрити с галета, които се пълнят със специален сос Болонезе, зелен грах и моцарела.

 • Кианти вино

Насладете се на традиционното италианско вино Кианти, приготвено от грозде, отглеждано в региона на Тоскана. Това е едно от най-популярните вина в света. Съгласно италианския закон, само виното, произведено в района на Кианти, е позволено да носи това име.

 1. Духовен свят в Италия

Тази страна някога е била център на Римската империя и е известна с богатото си културно наследство. Духовността й се проявява не само в религиозни сгради, но и в разнообразие от език, изкуство и архитектура.

 • Да отидеш до Рим и да не видиш Папата

Къде другаде има толкова много религиозност и духовност, ако не в Рим и Ватикана? Посетете градините, създадени през Ренесанса и Барока и ще се почувствате изпълнени с положителна енергия.

 • Обекти на ЮНЕСКО за световно наследство

Те са толкова много, че темата няма да ни стигне да ги изброим.

И все пак, сред задължителните за разглеждане от всеки турист на Италия са:

 • Колизеумът

Италия

 • Пантеон

Пантеонът

 • Фонтанът Треви

Фонтанът Треви

 • Галерия Uffizi

Италия

Посещението на Италия веднъж няма да е достатъчно, за да ги видите всички, тъй като това е страната с най-голямото наследство на ЮНЕСКО в света. Поне посетете Рим и Флоренция – градове с огромна култура и история. В Рим минималната програма е древния Колизей и Пантеона. Хвърлете монета във фонтана на Треви и намислете желание. Вярва се, че то със сигурност ще се сбъдне. Във Флоренция посетете галерията Uffizi, която съдържа страхотни произведения на изкуството, които иначе може да видите само в книги или по телевизията.

 1. Любов в Италия

 • Венеция

Венеция

Ако искате да освежите отношенията си с любимия човек, не забравяйте да отидете до Венеция. Невъзможно е да забравите: тесни романтични улици, канали с живописни гондоли, минаващи покрай тях … Посетете най-известните места на града на влюбените, като двореца на дожите, площада на Свети Марк, моста на въздишките. Всички тези древни сгради с поразителна украса са изпълнени с невероятни истории, които определено трябва да почувствате.

 • Дворецът на дожите

Италия

 

 • Площад Сан Марко (Свети Марко)

Площад Свети Марко

 • Мост на въздишките

Италия