Нова година – 15 начина да отпразнувате

15 начина да отпразнувате Нова година по специален начин

Как да отпразнувате Нова година?

Коледно дърво, подаръци, сърдечен празник – всичко се е случвало десетки пъти по Нова година. Как да организираме новогодишната нощ, така че да се помни дълго? Възможно ли е да добавите щипка оригиналност към празника, без да се отклонявате много от традицията?

Какво да направите за Нова година, така че гостите да са доволни?

Предлагаме да подобрите своята културна програма, като измислите нещо, което ще отличи тази вечер от всички други вечери.

И така, има поне 15 начина да разнообразите Нова година:

 1. Пишете писма на роднини

Кой каза, че съкровеният плик, с желания, трябва да бъде изпратен до Дядо Коледа? Може да направите щастливите си хора, като изпратите на всички писмо с топли спомени, добри пожелания и забавни моменти. Родителите и приятелите ще се радват да получат такава изненада, като си помнят за вашия номер дълго време.

 1. Въведете твърд дрес код

Защо не? Може да има парти в стила на Дисни приказки, вълшебния свят на Джоан Роулинг или класически резултат маскарад. И какво ще стане, ако имате малко място у дома? Определено няма да забравите такава вечер. За онези, които все още не са намерили костюми, остава да вземат по бутилка шампанско или да си сложат маска на Дарт Вейдър. Така пак ще сте оригинални.

 1. Откажете се от традиционните ястия

Колко пъти сте приготвяли блато, печено или нещо тривиално? Време е да опитате нещо ново, за предпочитане от съвсем различна култура? Опитайте нови новогодишни рула, коледни трупи по класическата френска рецепта или почерпете гостите с фондю. Може да си уредите всеки да донесе по едно необичайно ястие.

 1. Пригответе коледни бисквитки

Друг начин да почувствате магията на Нова година е да съберете семейство и да започнете да печете джинджифилови бисквитки. Нека някой разточи тестото, друг да приготвя цветен фондан, трети да изрязва фигурите. Процесът може да бъде допълнен с горещо греяно вино за преразказване на коледни истории. Най-хубавото е, че може не само да ядете черен шоколад, но и да го окачите на коледно дърво.

 1. Познаване на бъдещето

Нищо не радва гостите повече от прогнозите за следващата Нова година. Може да ги напишете сами, разпространявайки в произволен ред, да поставите вложки във всякакви изненади или да пъхнете монета в питката. Основното нещо е да не пишете отрицателни неща.

 1. Подреждайте и преоткривайте

Не бързайте да давате подаръци точно така. Направете нещо по-интересно. Например, може да накарате гостите да се потят в търсене на наградата си. Включете фантазията, сърфирайте в интернет! Малки бележки със съвети, задачи като четене на поезия или изявления за любов към непознат – всичко ще свърши работа. Колкото по-вълнуващо е търсенето, толкова по-желана ще бъде наградата. Освен това може да се смеете от сърце.

 1. Край на скучните тостове

Здраве и щастие, което вече сте пожелали сто пъти всяка Нова година, бъдете по-оригинални! Обобщете годината, накарайте присъстващите да си спомнят, какво са направили и какво ново в живота им има с интересни неща през изминалата година – постижения, забавни истории, изключителни събития. Може да намерите вицове тостове, стихове за тостове, конкурси за тостове … ако всички участват ще е още по-интересно.

 1. Посещение, без предупреждение

В новогодишната нощ рядко семейство си ляга по график, редят се маси, емоциите се развихрят, хората чакат чудеса. Така че дайте им това чудо! Облечете костюма на Снежен Човек, облечете приятелите си в любимите си герои. Между другото, ефектът на изненадата ще развесели приятно всички участници в действието, а вие сами ще можете да посетите няколко места наведнъж.

 1. Нарисувайте сродна душа

Ако сте се събрали на трапезата самотници – този обред ще помогне не само да обезвреди ситуацията, но и да привлече любовта в живота. Раздайте моливи и листове хартия на всички присъстващи и след това ги помолете да нарисуват брачна халка с пожелания. Не забравяйте, че пожеланията за Нова година се сбъдват, така че защо да не опитате късмета си?

 1. Направете забавни ритуали

Можете да създадете картина на желаното бъдеще, да работите върху коледен талисман или да проведете церемония, за да се освободите от проблемите от предходната година. Вземете лист хартия и пуснете в кръг – нека всички напишат качеството, от което биха искали да се отърват (лоша памет, неприятности), след това изгорете, за да направите място за новите събития.

 1. Потърсете адреналина, на улицата

Дори да празнувате Нова година у дома, нищо не ви пречи да се качите на покрива и да пуснете коледен фойерверки, да излезете за половин час до градското коледно дърво с бенгалски огън, да оставите снежни топки в двора или просто да слезете с шейната от най-близкия хълм.

 1. Организирайте фотоизложба

Този начин на забавление за Нова година е подходящ за тези, които имат много снимки на роднини и приятели. Не бъдете мързеливи, изберете и отпечатайте най-нелепите и смешни снимки на приятелите си. Закачете всичко по стените, коледното дърво или полилея – и организирайте парти, като се обадите на гости. Уверяваме ви, ефектът ще бъде експлозивен!

 1. Обявете минута за целувки

В много европейски страни се практикува целуване под имела или камбанки. Освен това сами може да обявите минута целувки и просто да изключите светлините. Нека, гостите сами да решат кого и къде да целунат. Всъщност вашата задача е да бъдете в ролята на коледен купидон. Интригуващо, нали?

 1. Споделете спомени

Когато нощта наближава и гостите уморено пляскат с очи, време е да запалите свещ и да я поставите в кръг, изисквайки откровени истории. Всичко ще свърши – истории за първата среща на родителите, спомени от срещата на Коледа в младите години, смешни истории и просто истории на ужасите. Безспорно главното е да се създаде подходяща атмосфера.

 1. Отидете на пътуване по Нова година

Тази опция е подходяща за онези, които са опитали всичко, но са нетърпеливи за радикални промени. Може да отидете на къмпинг с палатки, да отидете в друга страна на хотели или да отпразнувате Нова година в самолета. Тук е мястото да добавим 6 начина да привлечете клиенти в сайт за хотели.

Париж, Будапеща, Виена, Мадрид – какво знаете за коледните традиции там? Може да планирате Нова година в Белград;

Нова година в Дубай;…

А, може би, искате нещо „по-нашенско“, например пампорово хотели?

Ако нямате пари, може да организирате Нова година в гората, в друг град или на покрива на небостъргач.

Най-важното е не средата, не мястото или дори впечатленията, а собственото ви настроение. Готови ли сте да празнувате?