Декориране на великденски яйца

великденски яйца

Украса и декориране на великденски яйца с дантела

Светлата Христова неделя е точно зад ъгъла и е време да научите някои и друг начин за декориране на великденски яйца.

Печенето на великденски козунаци, месенето на хляб, ароматите на сладки торти и декорирането на яйца е прекрасна традиция, присъща на този празник.

В момента ще говорим за декориране на яйца

Може да напазарувате хранителни оцветители и просто да ги боядисате в различни цветове. Ще е много по-елегантно и красиво, ако фантазирате малко и го направите по някакъв специален начин. Например, украсете яйцата с дантела.

Украсете великденските яйца с дантела

Мислите, че е сложно? Не, за да е по-просто, трябва да намерите необходимите съставки:

Пилешки яйца

Люспите на лук (кромид може жълт, може и воден).

Парчета дантелена тъкан

Гумичка.

Както виждате, ще използваме луковата кора като естествено багрило. С нейна помощ, в зависимост от количеството и времето на оцветяване, може да получите различни нюанси на цвета: от нежно жълто до тъмно кафяво.

Съставките са приготвени, може да започнете да украсявате. Нашият майсторски клас ще ви помогне в това.

Първо трябва да сварите лукови люспи, до постигането на интензивен цвят във водата.

След това увиваме яйцата в парчета дантела и така, че тъканта да не се движи навън. За целта я фиксираме с тънки еластични ленти.

Сега остава да потопите яйцата в отвара с люспи и да готово.

Нашите прекрасни великденски яйца са готови! Оказаха се красив модел с дантела. Точно това, което искахме – съвършени и елегантни като самия празник!

Необичаен начин да рисувате великденски яйца

рисуване на яйца

Великденските яйца се превръщат в декорация на маса на този ден!

Много хора измислят оригинални рецепти за Великден, както и ръчно изработени идеи. Днес има интересен начин за оцветяване на яйца и това е доста лесно. С този метод, яйцата ще излязат необичайни.

 великденски яйца

Рисуваме яйца необичайно

За целта ще ви трябват бели яйца, 2 вида багрило. Например, може да вземете зелено багрило и синьо. Ще трябва да подготвите и памучна вата или памук.

Разширете памучните тампони, разделяйте ги, за да поемат капещите бои. След това разточете яйцето, навийте го, задръжте го в памук за известно време и го развийте. Оказва се необичаен цвят. И от тези яйца може да направите красиви мини саксии, в които е лесно да поставите цветя за Великден.

Заслужава си и да разгледате препоръките за приготвяте яйца по различен начин

Например, така че черупката да не се спука, след 30 минути. Преди готвене извадете яйцата от хладилника, след което задръжте за 10 минути, в топла вода.

Ако искате боята да е еднородна, тогава трябва да измиете старателно яйцата, може също да ги избършете с някакъв разтвор, например сапун. И когато яйцето е боядисано, може да го избършете с памучен тампон напоен с растително масло. Тогава получавате красиви ваканционни яйца.

За да научите как великденски яйца да станат нетрадиционно красиви, последвайте връзката.