Натурално лекарство с мед и куркума

лекарство с мед и куркума

Чудо натурално лекарство с мед и куркума

Навярно сте, чували за лекарство с мед и куркума или не сте? В случай, че отговаряте отрицателно, тази тема е за вас…

Куркумата е популярна подправка от семейството на джинджифиловите, която включва и добре познат здравословен продукт като корен от джинджифил.

Най-широко разпространен е в Азия, а именно в Индия, където целият запас от тази подправка се произвежда за износ. Обикновено се използва коренът на това растение. В него се съдържат активни съединения, благодарение, на които куркумата може да се използва не само за кулинарни, но и за медицински цели. Някои компании, дори използват куркума като естествена боя за дрехи, подправка, известна с богатия си оранжев цвят.

Що се отнася до човешкото тяло, в този случай куркумата действа като мощно естествено, противовъзпалително и аналгетично средство. Наред с тези нейни свойства, тя се използва за предотвратяване на различни заболявания. Поради високото си съдържание на антиоксиданти, куркумата е чудесно помощно средство в борбата, срещу много нарушения във вътрешните органи.

Знаейки за невероятните свойства на куркумата, поддръжниците на алтернативната медицина, започнаха да я използват за приготвянето на лекарствени продукти, още преди много векове. Един от тези продукти включва и мед. Естествен продукт, който усилва ефекта на портокаловата подправка.

Какви са ползите от лекарството мед и куркума

Комбинирайки куркума с натурален мед и получавате добре познатото лекарство, наречено златен мед. Тази смес има мощни антибактериални и противовъзпалителни свойства. Благодарение на тях, тя има способността да укрепва имунната система на човека и да предпазва тялото от различни заболявания.

Златният мед се счита за мощен антибиотик, което означава, че унищожава различни бактерии и вируси, причиняващи заболявания. Този инструмент има едно огромно предимство, пред всички други синтетични лекарства. Той няма отрицателен ефект, върху вътрешната флора на човек.

Напротив, лекарство с мед и куркума насърчава растежа на полезните бактерии в стомаха. Златният мед е богат на полифеноли, витамини и минерали.

Известни са повече от 150 различни начина за използването му в терапията, включително лечение на възпалителни процеси и рак.

Предвид факта, че съдържа витамини С и Е, лекарството с мед и куркума предпазва тялото от вредното въздействие на свободните радикали и първите признаци на преждевременно стареене.

Приложения на мед и куркума в съвремието

В Аюрведа, традиционната медицинска система в страните от Изтока, лекарството с мед и куркума се използва за лечение на вирусни заболявания, храносмилателни разстройства и чернодробни заболявания.

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, „златният мед“ е подходящ и за пациенти с артрит, артроза и подагра. Учените са открили редица други полезни свойства на лекарството с мед и куркума.

Ето някои от тях:

Полезни свойства на лекарството с мед и куркума

Помага в борбата с бактерии. Подобрява мозъчната функция и предотвратява развитието в нарушения на паметта.

Извежда токсините от тялото.

Намалява отрицателното въздействие на лекарствата за пациенти с рак в тялото. Облекчава симптомите на грип, настинки и други дихателни заболявания.

Предотвратява появата на заболявания на пикочните пътища.

Намалява симптомите на язва на дванадесетопръстника.

Намалява нивата на холестерола.

Подобрява метаболизма и способността на организма да изгаря мазнините.

Как да си направим лек от куркума и мед

Ако имате някой от горните здравословни проблеми, съветваме ви да опитате да направите златен мед. Това лекарство ще ускори лечебния процес и ще ви накара да се почувствате по-добре.

Трябва, обаче да ви напомним, че за постигане на най-силен ефект продуктите за приготвяне на „златен мед“ трябва да бъдат изключително органични и 100% натурални.

Състав на Златен мед:

4 супени лъжици чист мед (100 g)

1 супена лъжица куркума (10 g)

Вижте и всичко по темата: Силата на пчелния мед от древността до наши дни.

Метод на приготвяне:

Смесете една супена лъжица куркума с четири супени лъжици органичен мед и изсипете сместа в херметически затворен стъклен съд. Преди употреба продуктът трябва отново да се смеси добре, за да се избегне разслояване и образуване на утайки.

Указания за употреба на Златен мед:

За целите на профилактиката ви съветваме да консумирате по една супена лъжица от продукта с мед и куркума, всеки ден, преди закуска. Ако сте настинали, яжте непълна супена лъжица „златен мед“ на всеки половин час, през целия ден. На следващия ден дозата трябва да се намали наполовина и да се приема на всеки два часа. Лечението трябва да продължи поне три дни.

Ако симптомите на заболяването в края на този период не изчезнат напълно, продължете да използвате „златния мед“, докато не се почувствате по-добре. Дръжте продукта в устата си, докато се разтвори напълно.

При храносмилателни разстройства се препоръчва употребата на една супена лъжица от продукта с мед и куркума, преди всяко хранене, след разтварянето му във вода.

Важно е, да знаете!

Не използвайте този или друг продукт на базата на куркума, ако имате проблеми с жлъчния мехур. Ако очаквате бебе или кърмите, съветваме ви да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете да консумирате „златен мед“.

Куркумата може да неутрализира лекарствените ефекти на разредителите на кръвта. Ако използвате лекарства за подобряване на кръвообращението и сърдечно-съдовата функция, съветваме ви да се консултирате с лекар, преди да използвате лекарство с мед и куркума. Преди операцията не трябва да се консумира „златен мед“.