Най-удивителните рекорди в интернет

рекордите в интернет

Днес, когато заговорим за рекордите е добре да знаем, че такива могат да се поставят не само офлайн, но и докато седите на компютър, това са т. нар. рекорди в интернет.

Благодарение на този материал ще разберете, каква е най-високата цена, платена за даден домейн, колко дни може да общувате само в социалните мрежи и какъв е размерът на най-малкия уебсайт в света…

Най-удивителните рекорди в интернет

Тези и други отговори на въпроси са в нашата селекция:

Най-висока скорост на интернет 178 Tbps

Това е нов световен рекорд за скорост на интернет. Записан е в Япония, през юни 2020 г.

Най-малкият уебсайт в света

Най-малкият сайт в света се побира в квадрат с размери 18 x 18 пиксела.

Най-скъпият домейн

Най-скъпото име на домейн в света е www.diamond.com, закупено за 7,5 милиона щатски долара. Този сайт продава луксозни бижута.

Най-популярната жена в мрежата

Най-популярната жена в интернет е Синди Марголис. Нейната снимка през 1997 г. е била поискана, около 7 милиона пъти.

Най-голям доставчик

Доставчикът с най-голям брой клиенти в света е компания, наречена NTT DoCoMo. Той се намира в Япония и обслужва над 42 милиона абонати.

Това не са всички рекорди в интернет. Има и още:

Най-голямото интернет кафе

Най-голямото интернет кафе е открито през 2006г. По това време в него имало 800 компютъра.

Най-голямата търсачка Google.com

Тя е най-голямата и най-популярната търсачка в света. Около 90% от всички заявки за търсене в света минават, през нея, чрез Google.

Най-голямата глоба в интернет

Най-голямата глоба, наложена за онлайн нарушения, възлиза на над 107 милиона долара. Поставена е на противниците на аборта, които били глобени за публикуване на снимки на лекари, отбелязани с „издирване“ на уебсайта си.

Любопитни рекорди в интернет

Най-голям брой статуси във Facebook на минута

Отбелязва ги Мишел Вандервоорт, жител на Белгия. Той е поставил много неразбираем рекорд. Публикува 40 уникални статуса на страницата си във Facebook в рамките на минута.

Най-големият онлайн търг

Най-скъпата партида, която била продадена, чрез онлайн търг, била рафинерия за петрол. Вярно е, че никой не е залагал и заводът не е бил продаден. И най-скъпият продаден лот бил Gulfstream V, самолет на стойност 40 милиона долара.

Най-дълго интервю в интернет

Най-дългото интервю в интернет се състой с певеца Пол Маккартни, през 1997 година. По време на предаването му били зададени 3 милиона въпроса, но той отговорил, само на 200.

Най-голям брой потребители на мрежа в страната

През декември 1998 г. в САЩ официално са регистрирани 76 милиона абонати. Ако вземем съотношението на броя на интернет потребителите към общото население, тогава Исландия, Катар и Кувейт са начело с покритие от над 99%.

Вижте още Кой е най-силният човек в света